vestnik

Jutri žreb parov PNL. Kateri klubi jo bodo v novi sezoni sestavljali?

Vestnik.si, 2. 8. 2022
Niko Časar
PNL bo v novi sezoni sestavljalo 16 klubov, od sezone 2023/2024 pa le 14.
Šport

V Nedelici bodo jutri izžrebani tekmovalni pari Pomurske nogometne lige (PNL).

Pred sezono 2022/2023 so si v lendavski in murskosoboški medobčinski nogometni zvezi (MNZ) obetali kar prvo in drugo PNL, a bo ostala le ena. Sestavljalo jo bo 16 klubov. To so Odranci, Polana, Čarda Martjanci, Hotiza, Rakičan, Grad, Aluvar Gančani, Tromejnik Kuzma, Radenska Slatina, Turnišče, Olimpija Dolga vas, Črenšovci, Veržej, Kema Puconci, Dobrovnik, ŠNK Radgona. 



Spomnimo, da sta Radgona in Dobrovnik novinca, ki sta se v PNL uvrstila kot zmagovalca MNL Murska Sobota in MNL Lendava. Zmagovalec PNL v sezoni 2021/2022 Avto Rajh Ljutomer pa je napredoval v 3. slovensko nogometno ligo vzhod. 

Kot je razvidno iz propozicije PNL za sezono 2022/2023, mora klub, ki nastopa v PNL, v tekmovalnem letu obvezno v prvenstvu MNZ ali višjem rangu tekmovanja nastopati z mladinci U19 ali kadeti U17 ali U15 in še najmanj dvema ekipama od kategorij U13, U11, U9 in U7. "V kolikor klub v tekoči sezoni odstopi od tekmovanja z mlajšimi kategorijami in tako v celoti ne izpolnjuje kriterijev za nastopanje v PNL, se v novi tekmovalni sezoni ne glede na uvrstitev, ne uvrsti v PNL," so navedli. Prav tako pa je zapisano, da morajo ekipe, ki želijo iz lig MNZ Murska Sobota in MNL Lendava napredovati v PNL, že v tekoči sezoni nastopati z najmanj dvema mlajšima kategorijama. 

pomurska-nogometna-liga nova-sezona žreb-parov
Kaj zdaj berejo drugi