vestnik

Kaj pravijo navijači Sturma o Muri?

Vestnik.si, 17. 8. 2021
SK Sturm Facebook
Andreas Schicker, poslovno-športni direktor Sturma.
Šport

V četrtek, 19. avgusta, ob 20. uri se bosta v prvi tekmi play-offa za skupinski del lige Evropa v Fazaneriji udarila evropska soseda Mura in Sturm iz Gradca. Kaj pravijo graški navijači?

Čeprav so prej, ko so izvedeli, da se bo Sturm pomeril z Žalgirisom ali Muro, še v glavnem menili, da bo to "dokaj lahka naloga", pa so sedaj, ko je postalo jasno, da bodo njegov nasprotnik soboški črno-beli, precej menjali ploščo. 

"Nikoli ne podcenjuj hrvaškega ali slovenskega moštva. Sam sem treniral nogomet do selekcije U16 in smo bili na mnogih turnirjih ekipno dominantni, dostikrat zmagali tudi z 8 : 0, a ko je bilo izenačeno, so bili njihovi igralci večkrat nepopustljivi in je šlo na nož. Tako gledano ta zadeva še zdaleč ni opravljena," je na Facebook strani zapisal navijač Markus Pock. 

"S porcijo površnosti lahko takšna tako imenovana 'podcenjena' moštva hitro postanejo kamen spotike," se je strinjala Eleonore Ub. 

"Tukaj prav gotovo ne bo nihče podcenjeval nikogar. V preteklosti smo že večkrat dobili tako imenovane 'premagljive' nasprotnike, pa smo potem gladko izpadli. Iz teh srečanj smo se verjetno kaj naučili. Verjamem, da bo naš trener dobro pripravil ekipo, saj bosta to prav gotovo dve tesni tekmi," je menil tudi Udo Heidenbauer. 

sturm, mura, kelvin, yeboah
SK Sturm Facebook
Enajsterica Sturma s portretom Kelvina Yeboaha.

"Samo pritisniti na plin bo treba, pa bo že uspelo. Če se bo moštvo ustrezno pripravilo, bo znova enostavno moralo uspeti. Sturmu želim veliko uspeha," je zapisal Michael Zach. 

Previden pa je tudi športno-poslovni direktor graškega kluba Andreas Schicker: "Mura je čvrsta ekipa, ki je ne gre podcenjevati. Potrebovali bomo visoko intenzivnost."

Najbolj simpatičen zapis pa je prišel od Jake Krajnca, ki je verjetno navijač Mure: "Sedaj se bo končno videlo, kdo je najboljši na reki Muri." Zraven pa je dodal hashtag z naslovom tega obračuna, namreč #MurDerby. 

Je pa res, da so navijači Sturma lahko precej optimistični, saj njihovi varovanci v zadnjem času igrajo odlično. Nazadnje so ugnali Udinese s 3 : 2, WAC s 4 : 1, Altach s 3 : 1 in LASK v Linzu s 3 : 1, njihova prednost pa bo tudi ta, da bo povratna tekma na Merkur Areni v Gradcu. Za Sturm med drugim igra tudi Slovenec Jon Gorenc Stanković, nekdanji član Domžal, ki se je vpisal med strelce na dvoboju z Altachom. Dvakratni strelec za Sturm na tem srečanju pa je bil Kelvin Yeboah iz Gane, ki je nečak slovitega napadalca Anthonyja Yeboaha, najbolj znanega kot nekdanjega člana Eintrachta iz Frankfurta in HSV-ja. Kelvin Yeboah je zadel tudi v Linzu. 

A tudi Mura se lahko ponaša s podatkom, ki ni ravno od muh na evropski sceni. V dosedanjih treh tekmah v Fazaneriji v tej sezoni doslej še ni prejela niti enega gola. Morda pa bi lahko bilo to na koncu celo odločilno.   

mura sturm-graz navijači liga-evropa kvalifikacije