vestnik

Kaj se dogaja s pokaloma MNZ Lendava in Murska Sobota?

Vestnik.si, 22. 7. 2020
Niko Časar
Kdo in kdaj bo letos dvignil pokal MNZ?
Šport

Medtem ko bodo danes nogometaši v prvi ligi sklenili aktualno sezono, pa do konca še ni bilo odigrano pokalno tekmovanje v MNZ Lendava in Murska Sobota. Eni imajo že določene datume polfinalnih tekem, drugi pa še ne.

V obeh medobčinskih nogometnih zvezah so prišli vse do polfinala, nato pa se je tekmovanje zaradi koronavirusa za dlje časa ustavilo in dolgo ni bilo jasno, kako naprej. A na skupščini MNZ Lendava so nato že 15. junija izžrebali polfinalna para, malce kasneje pa določili tudi datume. V sredo, 29. julija, ob 17.30 je v športnem parku Hotiza tako na sporedu prva polfinalna tekma med Nafto 1903 in Hotizo. Nafta bo v vlogi domačina, a je zaradi vloge velike favoritinje pristala, da bo odigrala srečanje v Hotizi, kar daje dvoboju dodaten tekmovalni naboj.

Bolj pod vprašajem je druga polfinalna tekma med Polano in Odranci, ki bi morala biti na programu v soboto, 1. avgusta, ob 17.30 v Veliki Polani. V obeh krajih je prišlo namreč v zadnjem času do okužb s koronavirusom, vendar iz MNZ Lendava sporočajo, da bodo podrobno spremljali situacijo in da zaenkrat termin srečanja ostaja enak. Pred kratkim se je z virusom okužil en igralec iz mladinske vrste NK Odranci, zato so vsi iz te selekcije v karanteni, medtem ko pri članski vrsti Odranec doslej ni bilo nobenega okuženega. Tako je bilo tudi pri članski vrsti Polane. Tudi finale pokala, ki je na sporedu v soboto, 8. avgusta, naj bi se odigralo v PC Poljana v Veliki Polani.

odranci, hotiza, pokal-občine-odranci, turnir
Aleš Cipot
Bodo Odranci in Polana lahko odigrali predvideno polfinalno tekmo?

Več nejasnosti pa je pri polfinalnih tekmah MNZ Murska Sobota, saj še sploh ni natančno določenih datumov. Para naj bi bila že izžrebana, glasita pa se: Beltinci - Tromejnik in Čarda - Aluvar Gančani. Po informacijah iz MNZ Murska Sobota naj bi se tekmi odigrali nekje med 8. in 15. avgustom, najverjetneje v sredo, 12. avgusta. Finale naj nato sploh ne bi odigrali, saj je najprej bistvenega pomena to, da se dobi v obeh MNZ-jih oba finalista, ki se s tem avtomatično uvrstita v 1. krog pokala Slovenije. Tudi NZS zaradi tega vse bolj pritiska na zvezo. Časa pa več ni na pretek, saj se v sredini in drugi polovici avgusta že začenjajo tekmovanja v novi sezoni. Tudi pri MNZ Murska Sobota so že določili te datume in nova sezona pokalnega tekmovanja bi se po tem koledarju morala začeti že 22. avgusta. Pomurska nogometna liga (PNL) in članska liga MNZ M. Sobota (MNL) pa se začenjata 29. avgusta. In ne gre pozabiti: Nafta 1903 se je ravno preko pokalnega tekmovanja MNZ Lendava, kjer je bila zmagovalka, prebila v pokalu Slovenije vse do velikega finala. Tako da lokalnega pokalnega tekmovanja nikakor ne gre podcenjevati.   

57a0bae336896c7e021bee57accd0ebf
Niko Časar
Bodo pri Čardi, kjer se je nedavno končal nogometni tabor za otroke, lahko ponovili dosežek iz leta 1992, ko so takrat prišli do šestnajstine finala pokala Slovenije? Proti ajdovskemu Primorju so nato doma klonili z 0 : 7.

nogomet pokal mnz-lendava