vestnik

Šimundža: Glede na prikazano smo si zaslužili najmanj točko

Vestnik.si, 26. 2. 2020
Aleš Cipot
Mura : Maribor
Šport

Mura je v 22. krogu prve lige v Fazaneriji izgubila v severovzhodnem derbiju z Mariborom z 1 : 2 (0 : 1), po živahnem srečanju pa je nekaj akterjev razkrilo svoje misli.

Žiga Kous, kapetan Mure: "Škoda, smo precej nezadovoljni zaradi poraza. In škoda, da se nismo že v prvem polčasu zbudili in prikazali takšno igro kot v večini drugega dela. A na tem drugem polčasu lahko gradimo za naprej."

mura, maribor
Aleš Cipot
Žiga Kous, kapetan Mure: "Škoda, smo precej nezadovoljni zaradi poraza."

Andrej Kotnik, strelec odločilnega zadetka: "Po takšni tekmi se ti res lahko smeji, ko prideš do zmage pred koncem srečanja. Dobil sem odlično podajo Vilerja, nato malce razmišljal, kam bom streljal, na koncu pa se odločil, da bom poskusil na polno in žoga je šla v malo mrežico. Res sem vesel, da smo prvič, odkar je Mura spet v prvi ligi, zmagali v Murski Soboti in seveda sem vesel svojega zadetka."

mura, maribor
Aleš Cipot
Darko Milanič, trener NK Maribor.

Darko Milanič, trener Maribora: "Enostavno moraš biti zadovoljen, ko dobiš tri točke v dvoboju z zelo dobrim nasprotnikom in v tekmi, ki bi se lahko obrnila v eno ali drugo smer. Prvi polčas smo odigrali odlično in tudi v drugem smo želeli nadaljevati podobno, vendar smo se preveč povlekli in naredili eno napako, pa drugo ... To smo potem popravili z menjavami in pred koncem prišli tudi do nekaj priložnosti in zmagovitega zadetka."

Martin Milec, branilec Maribora: "Prvi del smo odigrali skoraj popolno, tako da domači niso imeli nobene priložnosti. V drugem delu smo nekaj časa malce trpeli, a nato spet vzpostavili nadzor. Mislim, da smo imeli več nevarnih priložnosti, in da smo zasluženo zmagali." 

mura, maribor
Aleš Cipot
Ante Šimundža, trener NŠ Mura.

Ante Šimundža, trener Mure: "Glede na prikazano smo si zaslužili najmanj točko. Ampak takšen je nogomet, včasih pač ni vse odvisno samo od tega, kako igraš. Maribor je zadel v drugem polčasu praktično samo iz ene priložnosti. V prvem delu je prevladoval, v drugem pa smo prevladovali mi. Saj smo želeli odigrati že v prvem polčasu tako kot smo v drugem, a se nismo držali vsega, kar smo se dogovorili. Andrija Filipović je bil morda pod vtisom velikega derbija, ko ni v sodniškem dodatku izkoristil izjemne priložnosti, ampak takšen napadalec kot on bi vseeno moral to bolje zaključiti. Ko žoga pride tako do tebe in si sam pred vrati, ne smeš streljati na polno, ampak z notranjo stranjo stopala v stilu podaje pospraviti žogo v mrežo. Saj to itak vadimo na treningih in prepričan sem, da bo Andrija ob naslednji takšni priložnosti gotovo dosegel zadetek."

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

derbi mura---maribor 22.-krog 1-:-2 izjave