vestnik

Kamniški odbojkarji upravičili vlogo favorita

Miha Šoštarič, 28. 11. 2020
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad Calcit Volley
Šport

Soboška Panvita Pomgrad izgubila tretji dvoboj zapored.

V 12. krogu Sportklub 1. A državne lige za odbojkarje je včeraj v Murski Soboti gostoval kamniški Calcit Volley. Po slabih dveh urah zanimive igre so slavili Kamničani s 3 : 1 (-19, 18, 21, 18). Soboški odbojkarji so tako izgubili še tretji zaporedni dvoboj. Po porazih proti Mariborčanom in Ljubljančanom, so bili tokrat boljši še Kamničani. Panvita Pomgrad je na devetih tekmah sezone osvojila deset točk in je trenutno peta.

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, calcit-volley
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad Calcit Volley

Domači so šli v boj proti favoriziranim gostom brez obolelega prvega organizatorja igre Urbana Drvariča, zaradi bolezni pa je manjkal tudi bloker Blaž Grabar. Kljub temu je bila soboška ekipa tri nize povsem konkurenčna in se je dobro upirala Kamničanom. Gostitelji so odigrali odličen prvi niz, ko so povsem »razorožili« goste. V vseh prvinah odbojkarske igre so jih nadigrali in jim oddali v tem nizu 19 točk. Po pričakovanju so se gostje v nadaljevanju tekme prebudili. Po zaostanku s 5 : 7 so po zaslugi začetnih udarcev Mitje Gasparinija gostje prišli do vodstva (16 : 11), ki ga več niso izpustili iz rok. Najbolj zanimiv je bil tretji niz. Sobočani so že vodili z 18 : 13, a so jih gostje na 18. točki ujeli. V končnici so imeli več sreče kamniški odbojkarji, ki so bili boljši tudi v četrtem nizu in prišli do pomembne zmage za vrh prvoligaške razpredelnice.

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, calcit-volley
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad Calcit Volley

»Ko govorimo o Kamniku z vsemi reprezentanti vemo o kom govorimo. Mi zdaj že neko obdobje uspešno začnemo prvi in drugi niz, nato pa ugasnemo skozi tekmo. A takšno stvar je treba najprej doživeti in nato s treningi doseči, da se lahko izboljša. Po težkih gostovanjih smo po dolgem času spet igrali v domači dvorani in to se pozna tudi na psihi. Se bomo pa iz tega poskušali čim več naučiti in nato v decembru proti tekmecem, ki bodo bolj po naši meri, iztržiti čim več,« je po tekmi dejal domači trener Aleš Hribar. Sobočane v sredo čaka gostovanje pri Salonitu.

Panvita Pomgrad: Ražnatović 7, Potočnik, Vinkovič 4, Radović 9, Rojnik 15, Flisar, Lakner 6, Novak 3, Bedrač 2, Vrabl (L), Vori (L). Trener: Aleš Hribar.

odbojka panvita-pomgrad