vestnik

Kandidata za naslov sta po mnenju Šimundže tako Mura kot Maribor. Kako pogosto spremlja Sobočane sedaj?

Vestnik.si, 15. 3. 2022
PFC Ludogorets 1945
Ante Šimundža vodi Ludogorec iz Razgrada.
Šport

Ante Šimundža, ki je konec leta 2021 zapustil Nogometno šolo Mura in se preselil na klop bolgarskega Ludogorca, je gostoval v športni oddaji pod Prečko, ki jo predvajajo na televizijskem programu Sportklub. Voditelj Dejan Obrez se je z njim pogovarjal o tem, kako pogosto spremlja Prvo ligo Telemach, svoj prejšnji klub in kako dobro slovenski nogomet poznajo v Bolgariji.

Ante Šimundža, ki je minuli vikend v bolgarskem prvenstvu z Ludogorcem z 2 : 1 ugnal Levski iz Sofije in s klubom prepričljivo vodi na lestvici, pravi, da rezultate v Prve ligi Telemach spremlja, dosti več pa ne. Opaža, da so ekipe na lestvici razvrščene zgoščeno, da je prvenstvo še vedno zelo nepredvidljivo, ter da lahko vsak premaga vsakogar. "Sam maraton do konca bo zelo zanimiv," napoveduje. Voditelj ga je izzval tudi z vprašanjem 'Maribor ali Mura', trener pa zatrdil, da sta oba kandidata za naslov. 

Kako dobro Šimundža po odhodu spremlja Muro, kjer ga je na trenerski klopi zamenjal Damir Čontala? "Mura je zadržala trdnjavo doma, so zelo dominantni, v gosteh pa lahko vsakega presenetijo. Imajo kvalitetno ekipo, z malo spremembami, ki so se zgodile. Ampak Mura je vedno Mura, ima navijače za sabo, mesto, odlično vodstvo, ki podpira strokovni štab, kar je zelo pomembno. Imajo določen mir in zastavljene cilje," odgovarja. Vsa možnost po napredku, ki ne more priti z danes na jutri, je po njegovem mnenju nastavljena. 

nš-mura, ante-šimundža, alen-kozar, stade-rennais
Melita Marič
Šimundža pravi, da bo slovensko nogometno prvenstvo do konca zelo zanimivo, kandidata za naslov pa sta tako Mura kot Maribor.

Kako pa slovenski nogomet spremljajo oziroma poznajo v Bolgariji? Ante Šimundža pravi, da jih bolj ali manj zanima le to, kdo bo postal državni prvak. Se je pa dotaknil tudi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, ko sta se pomerila njegov zdajšnji in prejšnji klub. "Izkušnja z Muro in Mursko Soboto jim je ostala v prijetnem spominu. Ne, ker so napredovali, ampak ker so bili presenečeni nad podporo in tekmovalnostjo, ki smo jo pokazali v tistem času," tako trener, ki je še dodal, da so bili navdušeni nad gostoljubnostjo. Prav tako pa, da Bolgari z izbranimi besedami govorijo o Mariboru in Muri, kar je lahko samo pohvala. 

ante-šimundža bolgarija slovenija