vestnik

Kapetan po sedmih letih zapušča čarno-bejle

Vestnik.si, 2. 1. 2023
NŠ MURA/FB
Alen Kozar
Šport

Seli se na tuje

Kot so zapisali na spletni strani NŠ Mura, Alen Kozar zapušča Muro. Alen, sicer otrok Mure, je večino svoje kariere preživel pri čarno-bejlih z vmesnim postankom v Kidričevem, kjer je bil član Aluminija. V Mursko Soboto se je vrnil v sezoni 2015/16 in z Muro kot kapetan prehodil pot od tretje lige do Evrope. Za čarno-bejle je skupaj odigral kar 202 tekmi v vseh tekmovanjih, ob tem pa dosegel 27 zadetkov. Alen se bo zdaj prvič v svoji karieri preizkusil v tujini.
»Najprej bi se Alenu rad zahvalil za vse, kar je dal klubu in za vsa leta, ki jih je preživel v čarno-bejlon. Bil je med tistimi, ki so se prvi vrnili k Muri in začeli z vzponom do sem, kjer smo danes. Želim mu veliko uspeha v nadaljevanju kariere,« tako Denis Rajbar. »Alen je bil med tistimi, ki so najbolj okusili, kaj pomeni preboj iz tretje lige pa vse do Evrope. Skupaj z nami je spisal najbolj uspešno poglavje kluba. Hvaležni smo mu za vse kar je dal Muri in mu želimo veliko sreče v nadaljevanju kariere,« pa je povedal Robert Kuzmič.
»Prišel je čas, ko je potrebna sprememba in čas za nov izziv v karieri. Vesel in ponosen sem na vsa leta, ko smo skupaj zgraditi tako lepo zgodbo in želim si, da se ta zgodba razvija še naprej. Rad bi se zahvalil vsem v klubu in okoli njega, navijačem in še posebej Black Gringosom za veliko podporo skozi vsa ta leta. Enkrat Mura, vedno Mura,« tako Alen Kozar.
alen-kozar nš-mura prestop