vestnik

Kar trije "Muraši" v idealni enajsterici jeseni

Vestnik.si, 22. 12. 2020
Aleš Cipot
"Idealni" branilec Jan Gorenc.
Šport

"Muraši" postajajo vse bolj idealni. Kar trije so se uvrstili v idealno postavo jesenskega dela prvenstva po mnenju radijskega športnega uredništva RTV SLO.

Novinarji radijskega športnega uredništva Radiotelevizije Slovenija in podkasta Žoga je okrogla so v najboljšo enajsterico jesenskega dela prvenstva slovenske prve lige izbrali kar tri nogometaše Mure. Zanimivo je, da so prav vsi, ki so glasovali (Boštjan Janežič, Jože Pepevnik, Sandi Škvarč, Marko Cirman, Aljaž Golčer in Luka Petrič), v idealno postavo imenovali Nina Koutra, ki je tako neuradno po njihovem mnenju najboljši igralec prvega dela prvenstva.

mura, domžale
Aleš Cipot
Nino Kouter - zanj so glasovali prav vsi.

Ob Koutru sta se v najboljšo enajsterico uvrstila še branilec Jan Gorenc in bočni igralec Žiga Kous, ki so ga poimenovali za "neutrudnega tekača". Ob Koutru, Gorencu in Kousu se je v idealno postavo radijskega športnega uredništva uvrstil še en Pomurec, in sicer Žan Kolmanič iz Veržeja, ki pa že vrsto let igra za Maribor. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Veržejec Žan Kolmanič je zablestel v prvenstvu predvsem po prihodu Maura Camoranesija v Maribor.

Od ostalih igralcev prve lige je ob dveh nogometaših Olimpije, Đorđeju Ivanoviću in Andreju Vombergarju, v napadu tudi najboljši strelec prvenstva Nardin Mulahusejnović.  V idealni jesenski vezni vrsti sta še Dare Vršič in Jan Repas, v obrambi pa je v idealni postavi še član Kopra Žan Žužek.
mura idealna-postava nino-kouter