vestnik

Karate: Naslova za ljutomersko in radgonsko ekipo

Vestnik.si, 4. 10. 2020
Miha Šoštarič
Mlade Ljutomerčanke Nuša Janžekovič, Taja Plohl in Hannah – Vela Rauter so naslov proslavile s predsednikom sekcije Sašem Rauterjem (levo) in trenerjem Ricardom Žibratom.
Šport

Telesno vzgojno društvo Partizan Ljutomer, karate sekcija, je v Športno izobraževalnem centru (ŠIC) Ljutomer gostilo državno ekipno prvenstvo v karateju.

Na blazine je stopilo kar 49 ženskih in 60 moških ekip iz 34 slovenskih klubov. Najuspešnejši s po tremi ekipnimi naslovi prvakov so bili karateisti iz Trbovelj, Kranja in Žalca, izkazali pa so se tudi ljutomerski in radgonski karateisti.

Za ljutomersko karate sekcijo so si državni naslov priborile Hannah – Vela Rauter, Nuša Janžekovič in Taja Plohl v katah med deklicami starimi 10 in 11 let. Rauterjeva in Janžekovičeva sta v kumite športnih borbah med deklicami v istem starostnem obdobju osvojili bronasto kolajno. Prav tako so si bronasto kolajno nadele Sara Novak, Sofia Ha Vela Rauter in Nika Šenica v kumite športnih borbah v članski konkurenci. Tija Janžekovič, članica ljutomerske sekcije, je kot posojena tekmovalka Karate klubu Polzela osvojila ekipni državni naslov v kategoriji mlajših kadetinj.

Shotokan karate-do klub Gornja Radgona je z ekipo Mišel Čuček, Blaž Klobasa in Kristjan Klemenčič osvojil državni naslov v katah med mladinci.

karate ekipno-prvenstvo ljutomer