vestnik

Karateisti Tromejnika Kuzme v Rušah ekipni zmagovalci

Vestnik.si, 10. 10. 2021
Darjan Rošker
Tromejnik Kuzma je bil ekipno najuspešnejši klub na mednarodnem turnirju v Rušah.
Šport

Člani goričkih karate klubov so bili izjemno uspešni na 44. mednarodnem turnirju v tradicionalnem karateju v Rušah, ki je veljal tudi kot prvi pokalni turnir Skif zveze Slovenije.

Med 200 tekmovalci iz 11 klubov iz Avstrije, Srbije in Slovenije so člani Karate kluba Tromejnik Kuzma v skupnem seštevku ekipno zasedli prvo mesto in s tem vodijo tudi v pokalnem tekmovanju. V katah so bili zmagovalci: Maksimiljan Markoč, Eva Grah, Emilija Malena Martinuzzi (dvakrat) in Miroslav Martinuzi (vsi iz Tromejnika Kuzme) in Jelka Rošker Trajbar iz Cankove. Druga mesta so zasedli: Renej Fujs, Gal Časar, Maksimiljan Markoč, Marko Bunderla in ženska ekipa v sestavi: Emilija Malena Martinuzzi, Lea Rituper in Renej Fujs. Na tretja mesta so se uvrstili: moška ekipa v katah (Marko Bunderla, Miroslav Martinuzzi, Jelka Rošker Trajbar) ter Rijan Fujs, Tijan Grah, Gal Časar in Lea Rituper. Na četrtem mestu sta končala Eva Grah in in Nik Zrim.

V borbah so si prva mesta priborili: Maksimiljan Markoč, Eva Grah, Renej Fujs, Emilija Malena Martinuzzi in Lea Rituper. Druga mesta so zasedli: Rijan Fujs, Jan Ščančar, Gal Časar, Lea Rituper in moška ekipa v postavi Renej Fujs in Timotej Koležnik.

V tehničnem kumiteju Yako-soku sta se Renej Fujs in Emilija Malena Martinuzzi uvrstila na 3.mesto.

Shotokan karate-do klub Tromejnik Kuzma je osvojil 1670 točk, drugo je bilo ŠD Ruše (1125) in tretja Gortina Muta (795).

Naslednji turnir bo 13. novembra v Domžalah, zadnji pa 11. decembra v Kuzmi.

karate skif-slovenija tromejnik-kuzma ruše
Kaj zdaj berejo drugi