vestnik

Karničnik nogometaš leta v prvi ligi, Šimundža pa trener leta

D. N., 3. 1. 2022
Vanesa Jaušovec
Žan Karničnik
Šport

Športni dnevnik Ekipa je razglasil zmagovalce izbora Nogometaš leta za leto 2021.

V kategoriji najboljši nogometaš leta v prvi slovenski ligi, ki so ga prvič izvedli leta 2017, je pričakovano zmagal branilec Mure Žan Karničnik. Med nominiranci so bili še Maks Barišič, ki je zasedel drugo mesto, Tomi Horvat, še en nogometaš Mure, je zasedel tretje mesto, četrti in peti pa sta bila Ognjen Mudrinski oziroma Mustafa Nukič. 

mura, uvodni-trening, trening, nš-mura
Aleš Cipot
Žan Karničnik

Karničnik, ki je v sezoni 2016/2017 še igral v dresu vijoličastih in tam dosegel le en zadetek, se je s prihodom v soboški klub v sezoni 2017/2018 začel nogometno vse bolj razvijati, in sicer do te mere, da je prerasel prvo slovensko ligo, zato je vse bližje odhodu iz Murske Sobote.

Z Muro se je Karničnik iz druge preselil v prvo slovensko nogometno ligo, osvojil naslov državnih in pokalnih zmagovalcev, preizkusil igranje evropskih tekem v novoustanovljeni konferenčni ligi, dobil pa je tudi vpoklic v slovensko izbrano vrsto. 

ante-šimundža, nš-mura
Damjana Nemeš
Črno-bele čaka v nedeljo obračun z Mariborom.

Naziv trener leta je že drugič pripadel Anteju Šimundži, sedaj že nekdanjemu trenerju Mure, prvič je ta naziv osvojil leta 2014. V tokratnem izboru so se za najboljšega trenerja leta potegovali še Zoran Zeljković, Dejan Grabič, Darko Milanič in Radovan Karanovič.

Spomnimo, glasove zmagovalcev so podeljevali novinarji Ekipe in novinarji ostalih slovenskih novinarskih hiš, o čemer smo že pisali.  

žan-karničnik nogometaš-leta-2021-v-prvi-ligi ante-šimundža