vestnik

Karničnik se seli k Šimundži in Ošlaju

Rok Šavel, 12. 1. 2022
Aleš Cipot
Žan Karničnik bo Mursko Soboto zamenjal za Razgrad, kjer bo ponovno združil moči z Antejem Šimundžo in Damjanom Ošlajem.
Šport

Najboljši igralec minulega leta v Prvi ligi Telemach zapušča Fazanerijo. Znova bo sodeloval z najboljšim trenerjem slovenskega prvenstva, saj bo prva okrepitev Anteja Šimundže v Ludogorcu.

Prestopna saga okoli odličnega Žana Karničnika je zaključena. 27-letnik je po številnih snubcih, od graškega Sturma do ruskih prvoligašev, izbral klub, kjer bo nadaljeval kariero. To je bolgarski serijski prvak Ludogorec, ki ga je ravno nedavno prevzel Ante Šimundža. Legendarni Murin strateg je že na prvi tiskovni konferenci v Bolgariji namignil, da bi si v svojih vrstah želel odličnega Karničnika in želja se mu je sedaj uresničila. Karničnik bo tako znova združil moči s Šimundžo in Damjanom Ošlajem, ki sta Mursko Soboto zamenjala za Razgrad.


Prestop, ki naj bi Murino blagajno z morebitnimi bonusi napolnil z rekordno odškodnino, so potrdili tudi v Nogometni šoli Mura.

Igralec se je ob odhodu zahvalil za vse trenutke, ki jih je preživel v Murski Soboti. "Zahvala predvsem klubu, vsem delavcem in izjemnim navijačem ter Black Gringosom, da ste me v teh štirih letih in pol vzeli za svojega. V tem času smo naredili izjemno zgodbo vse od druge lige, do pokalnega naslova, do naslova državnih prvakov in na koncu do konferenčne lige. Tukaj sem se razvil kot nogometaš, postal reprezentant in bil proglašen za najboljšega igralca lige. Zaradi vseh let, ki sem jih preživel tukaj, me bo nekaj vedno vezalo na Prekmurje. Zaradi tega upam in verjamem, da je to le začasno slovo od čarno-bejlih," tako Žan Karničnik. 

mura, tabor-sežana
Aleš Cipot
Žan Karničnik je dres Mure nosil štiri leta in pol.

"Spomnim se, ko sem se pred štirimi leti in pol prvič dobil z Žanom. Tako je pokazal interes in željo, da se pridruži Muri. Njegova želja, volja, motivacija in delovne navade nikoli niso bile vprašljive. Vedno je bil vzor na igrišču in izven njega. Žan je lep primer dobrega dela v klubu, saj se je najprej prebil v reprezentanco, z dobrimi igrami pa si je prislužil prestop v klub, ki se vsako leto bori za nastop v Ligo prvakov. Včeraj sva se z Žanom še zadnjič dobila, pogovorila, spila pijačo in si segla v roke. Zaradi vsega zgoraj naštetega so vrata Fazanerije zanj vedno odprta," pa je povedal športni direktor Mure Denis Rajbar.

Karničnik je bil eden najbolj standardnih članov Murine zasedbe in ključni mož pri zadnjih uspehih soboške ekipe. V Mursko Soboto se je preselil iz Maribora leta 2017, od takrat pa v črno-belem dresu osvojil slovenski pokal, državno prvenstvo in v letošnji sezoni nastopal tudi v skupinskem delu Konferenčne lige. Za Muro je uradno nastopil na 177 tekmah in se tudi 16-krat vpisal med strelce. Njegove odlične nastope je opazil tudi slovenski selektor Matjaž Kek in ga vpoklical v slovensko izbrano vrsto. 

žan-karničnik prestop-kariere nš-mura ludogorec
Kaj zdaj berejo drugi