vestnik

Kasalo podaljšal pogodbo z Muro za dodatno leto in pol

Vestnik.si, 30. 1. 2023
alesfevzer.com
Niko Kasalo iz Lipe je podaljšal pogodbo s črno-belimi. V Murski Soboti ostaja do konca leta 2025.
Šport

Niko Kasalo iz Lipe je podaljšal pogodbo s črno-belimi. V Murski Soboti ostaja do konca leta 2025.

Iz Turčije, kjer so muraši na tradicionalnih pripravah, je prišla vest, da je 17-letni Niko Kasalo podaljšal zvestobo Muri za dodatno leto in pol. Kasalo, ki je najmlajši debitant na prvoligaških tekmah Mure, je bil v sezoni 2021/2022 najboljši strelec slovenske kadetske lige, na 24 tekmah je namreč dosegel 26 zadetkov, to pa ga uvršča turi med najboljše strelce po številu zadetkov v eni sezoni v zgodovini kadetske lige. Muraš je tudi reden član mlajših selekcij slovenske reprezentance. 

niko-kasalo, nš-mura
FB NŠ Mura
Niko Kasalo ostaja član Mure do konca decembra 2025.

Ob podaljšanju pogodbe z Muro je Kasalo izrazil veselje, da mu je klub izkazal zaupanje in mu v podpis ponudil podaljšanje pogodbe. "Verjamem, da bom to zaupanje povrnil z dobrimi igrami, zadetki in zmagami v čarno-bejlon. Klubu bi se rad zahvalil, da mi je ob poškodbi stal ob strani, moja motivacija je zdaj, ko sem se vrnil, še toliko večja," je ob tem povedal in dodal, da je Mura najboljša sredina za njegov nadaljnji razvoj in uveljavitev v članskem nogometu, zato ni razmišljal o čem drugem, kot o nadaljevanju sodelovanja s črno-belimi. 

Tudi športni direktor kluba Denis Rajbar je povedal, da si je 17-letnik z delom, trudom in odnosom zaslužil novo pogodbo pri Muri. "Že zdaj ga podrobno spremljajo številni evropski klubi, zato smo toliko bolj veseli, da se želi v članskem nogometu najprej uveljaviti pri nas. Prepričan sem, da bo v prihodnje igral vidnejšo vlogo. Verjamem, da je pred njim lepa kariera in da bo naslednji, ki mu bo iz Mure uspel preboj v eno izmed najmočnejših evropskih lig." 

niko-kasalo nš-mura