vestnik

Kdaj ženski nogomet v Fazaneriji?

vestnik.si, 3. 5. 2020
Aleš Cipot
Kaja Korošec na tekmi v Fazaneriji.
Šport

Pomurske nogometašinje so v Fazaneriji v Murski Soboti že igrale, ampak v okviru tekem slovenske reprezentance. Kdaj bi pa lahko na stadionu zaživel ženski klubski nogomet?

Trendu zagotavljanja zadostnega števila kakovostnih igrišč za treniranje, ki ga narekuje nogometna stroka skoraj povsod po svetu in ki zagotavlja napredek, sledijo tudi pri Muri. Potencialna lokacija novih pomožnih igrišč na severni strani stadiona onstran Ledave je dokončno izgubljena, saj gre za zemljišče kmetijskega razreda K1, kar pomeni, da skoraj ni možnosti, da bi igralci Mure tu v prihodnosti trenirali. V klubu tako še vedno iščejo potencialno lokacijo za nova pomožna igrišča.

mura, nš-mura, međimurje, pripravljalna-tekma
Aleš Cipot
Cela NŠ Mura bi v tem trenutku potrebovala najmanj šest igrišč za kakovostno vadbo.

Ideja, da se Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci preseli v Fazanerijo, je še vedno živa. Vendar je v tem trenutku še vedno premalo vadbenih površin za celotni pogon NŠ Mura, v katerem je v trenutno v nogometni šoli približno 250 mladih nogometašev, tem pa je treba prišteti še člansko in veteransko ekipo. Kje je tu še dodatni pogon ženske ekipe, ki šteje približno 90 nogometašinj?! Samo NŠ Mura bi v tem trenutku potrebovala najmanj šest kakovostnih igrišč za vadbo. Na redni ženski klubski nogomet v Fazaneriji bo treba torej počakati vsaj še nekaj let.

žnk-nona-pomurje-beltinci, ajdovščina
Aleš Cipot
Igralk ŽNK NONA Pomurje Beltinci še nekaj časa ne bodo redne gostiteljice v Fazaneriji.

ženski-nogomet mladi mura fazanerija