vestnik

Nepotrebna napaka kaznovala Muro - Bravo slavil z 1 : 0

Vestnik.si, 20. 6. 2020
Aleš Cipot
Bravo : Mura
Šport

Na stadionu v Spodnji Šiški, kjer so že bili gledalci, je Mura zapravila nekaj svojega dosedanjega kredita dobrih iger, saj je izgubila povsem po nepotrebnem z "vročim" Bravom z 1 : 0.

Srečanje 29. kroga PLTS med Bravom in Muro, ki sta se pred tem dvobojem nahajala na 6. oz. 4. mestu lestvice, je bilo derbi kroga, saj je bil Bravo že devet tekem neporažen in je zmagal na zadnjih petih tekmah, Mura pa je slavila štirikrat zapored (vključno s pokalom).

Ob Mariboru sta  bili to po premoru najboljši moštvi prve lige, ki sta bili ob vsem tem še izredno učinkoviti. Bravo je imel pred tem obračunom 37 točk (potem ko je kot gost razbil Olimpijo s 5 : 0) in se je praktično rešil skrbi glede morebitnega igranja v kvalifikacijah, Mura pa je imela 47 točk in se je na lestvici povzpela za mesto višje. Tekmo v Spodnji Šiški je že lahko spremljalo določeno število gledalcev, ob dobrodelni akciji pa so iz Brava sporočili, da je bil stadion razprodan.

Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, M. Matko, Agboyi kap., Ogrinec, Kramarić, A. Matko, Nukić, Baturina.

Trener: Dejan Grabić. 

Mura: Obradović, Šturm, Maruško, Karamarko, Kous kap., Horvat, Kouter, Bobičanec, Mandić, Cipot, Žižek. Trener: Ante Šimundža. 

Tekmo je sodil Nejc Kajtazović iz Kranja.

1: Začetek tekme.

15: Prva resnejša priložnost na tekmi: Bobičanec je ušel po desni strani in lepo podal v sredino, kjer je pred golom mimo žoge oddrsal Žižek. 

19: Prva priložnost tudi za Bravo: Aljoša Matko strelja po tleh mimo vrat.

30: Bobičanec iz prostega strela dokaj visoko prek vrat.

33: Horvat nenadoma dobro strelja, Vekić odbija v kot, po katerem je poskusil Kouter, a zadel obrambni blok Brava.

36: Rumeni karton za Kramarića zaradi prekrška nad Kousom.

39: Maruško strelja z ogromne daljave, vendar prek vrat.

44: Lepa akcija Mure: po podaji Kousa dobro strelja Žižek, a za malo prek vrat.

45: Minuta dodatka.

46: Konec prvega polčasa.

Ni bilo ravno veliko lepega nogometa zaradi zgoščene igre in hitrega vračanja ekip v obrambo, precej več pa je poizkušala Mura, a ni bila preveč natančna. Razmerje v kotih: Bravo 1, Mura 7. 

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

46: Začetek drugega polčasa.

47: Hiter in napadalen začetek Mure: pred Žižkom posredujejo branilci Brava, po kotu pa strelja Kous. Po odbitku žoga mimo vrat.

49: Nevarna akcija Brava: po podaji Baturine odlično strelja Ogrinec, Obradović odbija, v "ofsajdu" pa se je znašel Nukić.

57: GOL 1 : 0. Po povsem nepotrebno podarjenem kotu Mure nogometašem Brava je po podaji iz kota Aljoša Matko usmeril žogo proti golu, nakar jo je v lastno mrežo preusmeril Bobičanec. Ljubljančani so takoj kaznovali napako Mure.

58: V igro Karničnik namesto Mandića.

61: Rumeni karton za Koutra zaradi držanja za dres.

67: Odličen strel Kurtovića z daljave, parada Obradovića, ki rešuje svoja vrata.

69: Nogometaši Brava po podaji iz prostega strela z glavo zadevajo vratnico. Domačini so v teh trenutkih nevarnejši.

70: V igro vstopata Šušnjara in Maroša. Iz igre Kous in Žižek.

84: Gorenc namesto Šturma. Pri Bravu iz igre Baturina.

87: Nevarna priložnost za Bravo po napaki Karamarka, ki je izgubil žogo. A nekako sta z Maruškom in ob pomoči Obradovića le rešila situacijo pred vrati.

89: Kirm namesto Matevža Matka.

90: Cipot strelja z glavo mimo vrat.

90: Tri minute dodatka.

93: V igro Abdurahimi. Iz igre Aljoša Matko, strelec zadetka.

94: Konec tekme 1 : 0. 

Mura je izgubila tekmo po zares neumni napaki v 57. minuti, ko je namesto da bi odbila žogo izpred vrat, domačim podarila kot, po katerem je padel zadetek. Po njem ni spravila skupaj nobene omembe vredne akcije, saj je Bravo vedno z osmimi nogometaši zabetoniral svoj kazenski prostor. Povsem nepotreben poraz črno-belih. 

prva-liga 29.-krog bravo mura 2020