vestnik

Kegl najboljši gluhi športnik minulega leta

Vestnik, 5. 2. 2020
FB Marino Kegl
Marino Kegl je gluhi športnik leta 2019.
Šport

Pomurski tenisač Marino Kegl je postal gluhi športnik leta 2019.

Športna zveza gluhih Slovenije je podelila priznanja najboljših gluhim športnikom in ekipam za leto 2019. V moški konkurenci je to postal teniški igralec Marino Kegl, nagrado pa sta mu na slovesnosti v Ljubljani predala sekretar Športne zveze gluhih Anton Petrič in podpredsednik zveze Robert Žlajpah. "Marino Kegl, tenisač kluba ŽTK Maribor in član Društva gluhih in naglušnih Pomurja Murska Sobota, za 5. mesto na svetovnem prvenstvu gluhih v tenisu-posamično v Antaliji (Turčija), ki mu je prineslo 3. mesto na svetovni lestvici gluhih tenisačev. Priznanje za uspehe najboljšega gluhega športnika je prejel tudi njegov trener in oče Darko Kegl," je zapisano v obrazložitvi. 

marino-kegl, tenis
FB Marino Kegl
Marino Kegl je gluhi športnik leta 2019.

Kegl je ob tem na svoji Facebook strani izpostavil še dva mednarodna turnirja, ki ju je osvojil v letu 2019, in sicer tistega v Pragi in turnir Brnensky Pohar Open. 

Naj omenimo, da je v ženski konkurenci nagrado prejela smučarka Anja Drev, ekipe pa niso izbrali, ker v letu 2019 ni bilo ekipnih reprezentančnih tekmovanj na mednarodni ravni.

marino-kegl gluhi-športnik-leta-2019 tenis
Kaj zdaj berejo drugi