vestnik

Kek v člansko reprezentanco prvič vpoklical Horvata, selektor Toga pa Oura

Vestnik.si, 16. 3. 2022
Aleš Cipot
Tomi Horvat je eden dveh novincev na Kekovem seznamu.
Šport

Slovenski nogometni selektor Matjaž Kek je predstavil seznam vpoklicanih igralcev za marčevski pripravljalni tekmi s Hrvaško in Katarjem. Poziv v reprezentanco Toga pa si je prislužil tudi Samsindin Ouro.

Tekma s Hrvaško bo 26. marca ob 15. uri, s Katarjem pa 29. marca ob 18.30. »Po dolgem času se ponuja priložnost za pripravljalne tekme. Upam, da bodo pogoji dobri, predvsem pa se veselim kakšnega treninga več, saj v junijskem terminu to ne mogoče. Ponuja se priložnost, da kakšen od igralcev opozori nase, tako da se že veselim obeh tekem,« je predstavil pričakovanja pred odhodom v Katar slovenski selektor.

Eden od dveh novincev na njegovem seznamu je Tomi Horvat iz Nogometne šole Mura. Ob Davidu Brekalu si je vpoklic prislužil z dobrimi predstavami v klubskih barvah. Dodajmo, da je vpoklican tudi bivši Muraš Žan Karničnik, ki sedaj igra v bolgarskem Ludogorcu.

»Upam, da bo nov obračun s Hrvaško drugačen od tistega, ki smo ga odigrali v Splitu. Nasprotnik sicer sprva ni bil načrtovan, vendar smo se nato na obojestransko zadovoljstvo hitro dogovorili. Hrvaška je nedvomno »top« reprezentanca, na tekmi se bo zagotovo čutilo tudi rivalstvo. Bolj kot oni, me sicer zanimajo naši fantje, tako da nasprotniku ne bi posvečal večje pozornosti,« pred tretjim dvobojem s Hrvaško v zadnjem letu pravi Kek, ki spoštuje tudi reprezentanco Katarja. »Katar je zanimiva reprezentanca, ki se prav tako pripravlja na svetovno prvenstvo. Pričakujem visoke temperature in upam na dobro organizacijo. Verjamem, da bomo pogoje za delo na najboljši možni način izkoristili,« je dejal Kek. 

slovenija nogometna-reprezentanca vpoklic tomi-horvat nš-mura