vestnik

Kek v reprezentanco vpoklical Boharja 

MD, 12. 3. 2019
Igor Napast
Matjaž Kek
Šport

Selektor slovenske nogometne reprezentance je predstavil seznam nogometašev, ki bodo slovenske barve zastopali na prvih dveh kvalifikacijskih tekmah za evropsko prventsvo 2020.

Matjaž Kek s tekmama proti Izraelu in Makedoniji začenja "misijo Euro 2020". Novi stari slovenski selektor je januarja že zbral slovenske nogometaše ter se na prijateljski tekmi pomeril z drugo postavo Kitajce, sedaj ga čakata prvi pravi preizkušnji s popolno postavo.


V skupini G so ob Izraelu in Makedoniji, ki bosta prva nasprotnika Slovenije, še Poljska, Avstrija in Latvija. V prvem krogu se bodo Slovenci 21. marca za točke borili v Izraelu, 24. marca jih v Stožicah čaka dvoboj z Makedonijo.
Novinarsko konferenco ste lahko spremljali na spodnji povezavi.


Seznam nogometašev za tekmi z Izraelom in Severno Makedonijo
Vratarji:Jan Oblak, Vid Belec, Matic Kotnik
Obrambni igralci:Bojan Jokić, Miha Mevlja, Nejc Skubic, Aljaž Struna, Petar Stojanović, Miha Blažič, Nemanja Mitrović, Jure Balkovec
Zvezni igralci:Josip Iličić, Jasmin Kurtić, Rene Krhin, Benjamin Verbič, Miha Zajc, Domen Črnigoj, Jaka Bijol, Damjan Bohar, Adam Gnezda Čerin, Jon Gorenc Stanković
Napadalci:Robert Berič, Andraž Šporar, Luka Zahović.

"Naveličanost, ki sem jo videl v nekem momentu, me je najbolj zmotilo," je še dejal Kek, ki si želi, da bi nogometaši pokazali enotnost in pozitivno energijo.
Andrej Petelinšek
Prekmurec Damjan Bohar je pred odhodom na Poljsko v Sloveniji igral za Maribor in Muro. 
nzs Nogometna reprezentanca Slovenije Matjaž Kek seznam jan oblak Luka Zahović