vestnik

Kek v reprezentanco vpoklical dva Muraša

Vestnik, 11. 1. 2019
Igor Napast
Rok Sirk.
Šport

Matjaž Kek je izbral 23 igralcev, ki večinoma igrajo v slovenskih klubih, in se bodo udeležili prve reprezentančne akcije pod vodstvom novega selektorja. Na spisku sta se znašla tudi Muraša Rok Sirk in Klemen Šturm. 

Reprezentanca se bo 24. januarja v Marbelli pomerila s kitajsko izbrano vrsto do 25 let. Na seznamu je 21 nogometašev iz slovenske lige, največ jih prihaja iz Maribora in Domžal.»Cilj treningov in tekme, ki niso v uradnem terminu Fife je, da preverimo nekatera dodatna imena, ki bi lahko razširila reprezentančni kader. Večina igralcev prihaja iz slovenske lige,zato grezahvala našim klubom, ki so omogočili prihod igralcev na reprezentančni teden,in NZS, ki je našla termin in nasprotnika,« je ob objavi seznama povedal selektor Kek.


Na seznamu so:
Matic Črnic (NK Olimpija Ljubljana), Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution, ZDA), Amir Dervišević (NK Maribor), Gaber Dobrovoljc (NK Domžale), Adam Gnezda Čerin (NK Domžale), Dino Hotić (NK Maribor), Luka Janžekovič (NK Aluminij), Tilen Klemenčič (NK Domžale), Denis Klinar (NK Maribor), Uroš Korun (Piast Gliwice, POL), Dejan Lazarević (NK Domžale), Jan Mlakar (NK Maribor), Dejan Petrović (NK Aluminij), Rudi Požeg Vancaš (NK Celje), Gregor Sikošek (NK Domžale), Rok Sirk (NŠ Mura), Grega Sorčan (ND Gorica), Klemen Šturm (NŠ Mura), Amedej Vetrih (NK Domžale), Nejc Vidmar (NK Olimpija Ljubljana), Andres Vombergar (NK Olimpija Ljubljana), Blaž Vrhovec (NK Maribor), Luka Zahović (NK Maribor).



»Kitajska reprezentanca do 25 let se že dalj časa pripravlja v Marbelli in je perspektiva za njihovo člansko reprezentanco,« je o nasprotniku povedal Kek, ki ima jasna pričakovanja pred odhodom. »Popolnoma jasno je, da so igralci v začetni fazi pripravljalnega obdobja, večina jih je v procesu treninga. To pomeni, da bomo lahko konkretno in usmerjeno delali. Pričakujem pravi pristop, velik motiv za dokazovanje in primerno obnašanje tako na igrišču kot izven njega. Moram priznati, da se sam izjemno veselim te akcije, ki mi bo dala informacije, ki jih želim, s tem pa sovpada tudi sestanek s trenerji prvoligašev, ki ga bom opravil na trenerskem licenčnem seminarju v Portorožu. To lepo zaokroža celotno akcijo, v kateri bom lahko videl, spoznal potencial igralcev, ki so na seznamu. Na koncu koncev nisem niti pričakoval, da bodo klubi iz tujine igralcem dovolili udeležbo na zboru.«
Na seznamu triindvajseterice sta le dva reprezentanta, ki igrata v tujini, in sicer Antonio Delamea Mlinar in Uroš Korun.Slovenija se bo v Španijo odpravila 19. januarja.

Rok Sirk klemen šturm slovenska reprezentanca