vestnik

(Prestopi) Žižek in Raduha v Celje, Bizjak v Aluminij

Vestnik.si, 14. 6. 2021
www.alesfevzer.com
Ne gre pozabiti, da je Kevin Žižek lani v evropski ligi zabil tri zadetke, bil je najboljši igralec v tekmi z Nömme Kaljujem, odlično pa je odigral tudi dvoboj z Aarhusom.
Šport

Pri Muri so po Juretu Travnerju potrdili še drugi odhod nogometaša iz Fazanerije. Soboški klub zapušča Kevin Žižek. Črno-beli pa bodo že to sredo odigrali pripravljalno tekmo.

Po dveh letih in pol, ki jih je prebil pri črno-belih, se Žižek seli v NK Celje. Za Muro je v tem času odigral 46 tekem v prvi ligi, tri tekme v pokalu Slovenije in tri tekme v kvalifikacijah za ligo Evropa. Ob tem se je štirikrat vpisal med strelce v prvi ligi in trikrat v kvalifikacijah za evropsko ligo. Z Muro je v tem času prišel do naslova pokalnih in državnih prvakov. Ali odhod Žižka pomeni, da uprava črno-belega kluba pripravlja prihod kakšnega novega napadalca? Več o tem bo jasno kmalu.

mura, nomme-kalju, trener, ante-šimundža
Aleš Cipot
Kevin Žižek.

V sredo, 16. junija, ob 19. uri pa bo Mura odigrala svojo prvo pripravljalno tekmo za novo sezono. Gostovala bo v Avstriji, a ne daleč od pomurske meje, saj se bo namreč pomerila s klubom St. Anna am Aigen, ki nastopa v eni od avstrijskih regionalnih lig. Tekmo si bo mogoče ogledati na kraju samem v živo, seveda samo "izbrancem" s PCT pogoji. 

198987960_4219352008124886_5776320695304350916_n
St. Anna am Aigen Fussball Facebook
Mura bo v sredo ob 19h gostovala v bližini avstrijsko-prekmurske meje.

V Celje pa se seli tudi Florijan Raduha, dosedanji vratar lendavske Nafte, ki mu je po letošnji sezoni potekla pogodba. "Florijan je z dobrimi predstavami v modrem dresu opozoril nase mnoge klube, za sodelovanje pa se je dogovoril s Celjani, kjer bo nadaljeval sodelovanje s svojim bivšim trenerjem vratarjev Aleksandrom Šeligo," so sporočili iz Nafte 1903.

Raduha pa ni edini, ki zapušča Nafto. V prvo ligo, natančneje v Aluminij, odhaja Jaka Bizjak, ki si je zaželel nogomet igrati na najvišjem nivoju in se preseliti bližje domu. 

kevin-žižek mura odhod
Kaj zdaj berejo drugi