vestnik

Klubi MNZ Murska Sobota zasedli občinsko dvorano

Vestnik.si, 28. 5. 2020
Aleš Cipot
Skupščina klubov MNZ Murska Sobota
Šport

Tokrat je bila vendarle izpeljana skupščina klubov MNZ Murska Sobota, ki je bila zaradi epidemije prej že dvakrat preložena. Zaradi zdravstvenih navodil in varnostnih ukrepov je potekala v dvorani soboške občine.

Na skupščini, kjer so morali biti vsi v maskah, je sodelovalo 21 delegatov od skupno 32 klubov, v katerih je aktivnih okrog štiri tisoč nogometašev. Delegati so ugodno ocenili delo soboške medobčinske nogometne zveze v letu 2019, ki jo vodi predsednik Danilo Kacijan. "Moram priznati, da sem bil malce skeptičen glede tega, koliko vas bo prišlo na skupščino v teh razmerah, pa ste me prijetno presenetili s številčnostjo, za kar se vam zahvaljujem," je dejal Kacijan.

skupščina-klubov, mnz, mnz-murska-sobota
Aleš Cipot
Skupščina klubov MNZ Murska Sobota

Na skupščini so pregledali različna poročila, predvsem predsednika izvršnega in nadzornega odbora ter finančno poročilo. Zveza je v letu 2019 poslovala s pozitivnim izkupičkom, stanje prihodkov na dan 31. decembra 2019 je bilo dobrih 25 tisoč evrov. Klubom je odpisala tudi stare dolgove v višini 22 tisoč evrov v obdobju 2014 - 2016, kar ni bilo pogodu prav vsem delegatom. Štefan Kozic iz ŠD NK Križevci je menil, da to ni pravično do klubov, ki redno izpolnjujejo svoje obveznosti. "Moram del krivde pri tem vzeti nase. Klubom smo želeli pomagati, ampak kot se večkrat izkaže, je dobrota sirota," je priznal Kacijan. Trenutno klubi dolgujejo skupno 15 tisoč evrov, Kacijan pa je zatrdil, da bodo morali plačati vse dolgove. 

skupščina-klubov, mnz, mnz-murska-sobota
Aleš Cipot
Skupščina klubov MNZ Murska Sobota

So pa seveda letos posebne in izjemno težke razmere, zato zveza klubom jeseni ne bo računala članarine. "Če bi vam zdaj vedel povedati, kdaj se bodo začela prvenstva in formirati lige, bi bil heroj ali genij," je povedal Kacijan. Treba je namreč počakati tudi na končne odločitve NZS, saj se v tem trenutku tudi klubi v tretjih ligah prijavljajo za tekmovanje v naslednji sezoni, kar pa ne poteka gladko: "Nekateri nam najprej sporočijo, da ne bodo tekmovali v tretji ligi, potem pa spet javijo, da bodo. Tako da je zdaj še nemogoče napovedati, kako bo vse skupaj potekalo." Več bo znanega tudi po petkovi seji izvršnega odbora NZS.

skupščina-klubov, mnz, mnz-murska-sobota
Aleš Cipot
Skupščina klubov MNZ Murska Sobota

Kacijan je še dodal, da če se lige MNZ Murska Sobota jeseni še ne bodo mogle začeti, bo situacija zares zelo težka, enako pa velja tudi, če bodo morale tekme potekati brez gledalcev. Pri programu dela je izpostavil, da je bila MNZ Murska Sobota ustanovljena 6. marca 1960 in bi morali letos že proslaviti njeno šestdesetletnico, seveda pa v aktualnih razmerah to ni bilo mogoče: "Če se bodo te umirile, bomo morda izvedli proslavo jeseni, če ne, pa naslednje leto. Ker imeti to slovesnost v takšni obliki, ko moramo biti vsi v maskah, je brez smisla."

skupščina-klubov, mnz, mnz-murska-sobota
Aleš Cipot
Skupščina klubov MNZ Murska Sobota

Strinjal se je še s Štefanom Kozicem, da mora odločitev o začetku prvenstva in ligah pasti najkasneje do sredine junija, drugače bo vse skupaj prepozno. Kacijan je ob koncu klubom priporočal, da so naj zelo previdni in potrpežljivi pri morebitnem organiziranju pripravljalnih tekem: "Ne pravim, da jih ne smete imeti, ampak če jih že boste imeli, morajo potekati v skladu z upoštevanjem vseh zdravstvenih kriterijev za preprečevanje okužbe s COVID-19." Na to se je navezal tudi Božidar Crnkovič iz Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Murska Sobota, ki je dejal, da mora za morebitno preprečevanje nesporazumov izpostaviti, da sodniška organizacija trenutno ne more nuditi servisa za pripravljalne tekme.   

skupščina-klubov, mnz, mnz-murska-sobota
Aleš Cipot
Skupščina klubov MNZ Murska Sobota

skupščina mnz-murska-sobota dvorana občina
Kaj zdaj berejo drugi