vestnik

Kolesarstvo: Gal Kaučič na 2. in 5. mestu

Vestnik.si, 25. 9. 2020
Arhiv KK Tropovci
6. pokal občine Straža.
Šport

Najmlajši kolesarji KK Tropovci so se udeležili dveh dirk, ki sta bili tudi zadnji za njih v letošnji sezoni slovenskega pokala.

Najprej so se pomerili na 9. dirki za veliko nagrado Vodic, ki je štela za pokal Slovenije v kategoriji dečkov in deklic, mlajših mladincev ter mlajših in starejših mladink in članic. Krožna trasa Koseze, Selo pri Vodicah in Šinkov Turn je bila dolga 3,2 kilometra. Kolesarji so prevozili od 4 do 18 krogov, za najmlajše pa je bila trasa še krajša. Nastopilo je 79 amaterskih kolesarjev ter 162 dečkov in deklic in mlajših mladink.

kolesarstvo, kk-tropovci, straža-pri-novem-mestu
Arhiv KK Tropovci
6. pokal občine Straža.

Med tropovskimi kolesarji je v kategoriji dečkov B najbolje dirkal Gal Kaučič, ki je zasedel 5. mesto, Marko Koren in Matic Polanšček pa sta zaradi padcev kolesarjev in nekaj smole končala na 16. in 18. mestu.
Tudi v kategoriji dečkov A so Gal Žido, Tristan Ketiš in Jan Mohar zaradi padcev ter vožnje po bankini in jarkih končali dirko z nekoliko slabšimi uvrstitvami, in sicer na 15., 18., in 21. mesto.
Boljše pa je bilo na 6. dirki za pokal občine Straža pri Novem mestu, ki je potekala v središču Straže na krožni progi, dolgi 1200 m.  Dečki v kategorijah B so vozili 12, v kategorijah A pa 14 krogov.
Med dečki B je Gal Kaučič končal dirko na 2. mestu in se uvrstil na stopničke. Marko Koren je bil deseti, Matic Polanšček pa petnajsti. V kategoriji dečkov A je bil Gal Žido peti in je za las zgrešil stopničke. Tristan Ketiš je bil na 18., Jan Mohar pa na 20. mestu.

kolesarstvo, kk-tropovci, straža-pri-novem-mestu
Arhiv KK Tropovci
6. pokal občine Straža.

Sedaj se bodo v KK Tropovci posvetili analizam dirk in dela, ki je bilo tudi zaradi razmer s covid-19 okrnjeno in ves čas negotovo.

kolesarstvo kk-tropovci vodice