vestnik

(PRESTOP) Prleški nogometaš prepričan, da bo MLS zanj dober izziv

Vestnik.si, 4. 3. 2021
alesfevzer.com
Šport

Srečo v nadaljevanju kariere je Žanu Kolmaniču zaželel tudi športni direktor NK Maribor Marko Šuler, ki je dodal, da je ta primer nazoren dokaz, da so zanimivi za trg.

Poročali smo že, da nogometaš Žan Kolmanič iz Maribora odhaja v ameriško elitno tekmovanje Major League Soccer. Seli se v Austin FC. Za uradno spletno stran NK Maribor je prleški nogometaš dejal, da je po sedmih letih v vijoličnem dresu prišla zanimiva priložnost za odhod. "Hvaležen sem klubu za zaupanje, hkrati pa vesel, da lahko naredim naslednji, velik korak na razvojni poti. Pozanimal sem se o ligi, o vsem, kar me čaka. Bo nekaj novega, čaka me drugačna izkušnja, kot smo je vajeni v evropskem nogometu, a verjamem, da MLS pomeni zame dober izziv. Odkar sem začel redno igrati, je kar hitro prišla ponudba, ki pa je ne gre zavrniti. Čas hitro gre, to obdobje od U15 do članov je hitro minilo in zdaj je čas za nov korak. Pripravljen sem na nov izziv,” je dejal Kolmanič. Za zanimanje kluba iz ZDA je izvedel že tedne nazaj, a kot pravi, s popolno osredotočenostjo nadaljeval z delom in obveznostmi pri sedanjem klubu. V nov klub se bo preselil po 15. marcu, v tem času pa še lahko nastopi na kakšni tekmi mariborskega prvoligaša. 

kolmanic gw
Grega Wernig
Žan Kolmanič se bo v ZDA preselil po 15. marcu.

Kolmanič se je v Maribor preselil iz Veržeja v sezoni 2013/2014 in bil najprej član selekcije U15. V klubu so ob najavi njegovega prestopa zapisali, da je v nogometni šoli NK Maribor odigral 117 prvenstvenih tekem in zabil 31 golov. V članski ekipi je prvič zaigral 19. avgusta 2017, do sedaj pa zbral 44 nastopov. Srečo v nadaljevanju kariere je Žanu Kolmaniču zaželel tudi športni direktor NK Maribor Marko Šuler, ki je dodal, da je ta primer nazoren dokaz, da so zanimivi za trg. 

žan-kolmanič austin-fc odhod nov-klub