vestnik

(IZJAVA) Kdo je kriv za odpoved tekme v Estoniji?

Vestnik.si, STA, 27. 8. 2020
NŠ Mura/Facebook
Uradni trening Murašev na stadionu Kadrioru.
Šport

Evropska nogometna zveza še ni sprejela odločitve, kakšna bo usoda Mure v kvalifikacijah za Evropsko ligo.

Poročali smo že, da se je zapletlo s tekmo soboške Mure v kvalifikacijah za Evropsko ligo. Kot kaže, dokončna odločitev vseeno še ni sprejeta. Za zdaj je le znano, da tekme ne bo, Muraši pa so se sinoči vrnili v Mursko Soboto. Medtem Uefa še ni sprejela odločitve, ali tekmo dokončno odpove ali le preloži na drug termin. 

IMG-20200827-WA0021
NŠ Mura
Tako so igralci Mure čakali na odločitev Uefe.

Bo Mura s 3 : 0 zmagala za zeleno mizo? Več bo seveda znanega, ko se sestanejo ustrezni organi Uefe. 

Tekma 1. kroga kvalifikacij nogometne evropske lige med Nomme Kaljujem in Muro, ki bi morala biti v četrtek ob 16.30 v Estoniji, je prestavljena zaradi novega koronavirusa, je poročala spletna stran Sportkluba, ki bi moral prenašati obračun. V zadnjem tednu sta imeli obe ekipi v svojih vrstah primer novega koronavirusa.

nš-mura, uefa, nomme-kalju
NŠ Mura/Facebook
Uradni trening Murašev na stadionu Kadrioru.

Kot je še poročala spletna stran televizijskega kanala, je na jutranji skupni tiskovni konferenci Nogometne zveze Estonije (EJL) in Nommeja Kaljuja, vodja oddelka za odnose z javnostmi EJL Mihkel Uiboleht, potrdil, da zdravstveni odbor tekme ni prepovedal, vendar je bila za njeno izvedbo potrebna zelena luč vlade.

Včeraj zjutraj se je zveza obrnila na ministrstvo za kulturo z zahtevo, da se za tekmo pripravi podobno izjemo, kot je veljala tudi za svetovno prvenstvo v reliju in tekmovanje v triatlonu Tallinn Ironman. Tega pa vlada ni odobrila in tako je bila tekma odpovedana, so pisali na Sportklubu.

"Zapuščamo stadion in se odpravljamo v hotel, kjer bomo počakali do nocojšnjega povratka v Slovenijo," so pri Muri včeraj popoldan zapisali na družbenih omrežjih. Sobočani so se sicer držali protokola in prišli na stadion ter čakali na uradno odločitev odgovornih. Kakšna bo usoda tega dvoboja, še ni znano, lahko je prestavljen na drugi termin, lahko pa se zgodi, da bi Sobočani napredovali za zeleno mizo.
mura estonija koronavirus