vestnik

(KOMENTAR) Kdo lahko ustavi Vranješevo konjenico?

Andrej Bedek, 17. 1. 2020
Vestnik.si
Slovenska rokometna reprezentanca danes nadaljuje svoj ples.
Šport

Da je Slovenija svojstven športni fenomen, je bilo rečeno že velikokrat.

S športnim fenomenom dvomilijonskega naroda na južni strani Alp radi barantajo, predvsem pa se hvalijo predsedniki, politiki, gospodarstveniki, direktorji. To so tisti, ki so na vodilnih položajih v državi in nam določajo javno mnenje. Običajno so polni samih sebe, arogantni, maščevalni in spletkarski. Še dobro, da zadnjih štirinajst dni v tem meglenem vremenu letimo na pogon odbojkarjev in rokometne lahke konjenice. Da je resničnosti šov reševanja vojakov iz Iraka kralja instagrama in teflonskega predsednika upokojenske stranke postal dnevna novica št. 2.

Ko v minutah odmora iz zvočnikov doni Bad Guy Billie Eilish, slovenski rokometaši na igrišču postanejo poredni fantje.

Čeprav je država za odstranitev cestninskih postaj na avtocestah namenila 45 milijonov evrov, za ves vrhunski šport pa je bilo lani v proračunu na voljo 23 milijonov evrov, slovenski športni junaki v mednarodnih arenah redko doživijo poraz. Slovenci imamo talente, ki so sposobni držati tempo vrhunske igre do potankosti. Talente je treba podpirati, saj nas bodo reševali oni, ne pa povprečneži, politiki in direktorji. Svetovno uspešni športniki bi nam zato morali kazati pot v svetlo prihodnost. Ljudem v državi, kjer luč na koncu predora sveti le redkim, dajejo navdih. Predvsem pa upanje. Kaj sporočajo športni junaki? Izgovorov ne poznajo. Če želite uspeti, tvegajte. Če vas zlomijo, vstanite in vrnite udarec. Z zmagovalno miselnostjo se namreč ne rodiš, dobiš jo s treningom, trdim delom in vztrajnostjo.

Reprezentanci, ki je pričakovala trnovo pot iz Göteborga v Malmö, se zato na obzorju že kaže Stockholm.

Še ena dobra novica za Slovence: od evropskega rokometnega tekmovanja se je že poslovila Francija, neugodna velesila, ob kateri nam je pogosto spodletelo. Nazadnje v odbojki, potem ko smo galske peteline že imeli na tleh z 2 : 0. A Slovenija je na Švedskem pod taktirko Šveda z Balkana pametna, taktična, šahovska. Pod Vranješem naši najboljši igralci delujejo kot prerojeni, so borbeni in močni. Bombač šahira, Mačkovšek zabija. Ena zmaga nad Skandinavci v nadaljevanju prvenstva bo bržkone že pomenila boj za medalje. Ste opazili? Ko v minutah odmora iz zvočnikov doni Bad Guy Billie Eilish, slovenski rokometaši na igrišču postanejo poredni fantje. Reprezentanci, ki je pričakovala trnovo pot iz Göteborga v Malmö, se zato na obzorju že kaže Stockholm.

rokomet komentar prvenstvo