vestnik

(FOTO) Vestnikov odbojkarski tabor je končan, otroci so bili veseli pokoronskega razgibavanja

Vestnik.si, 3. 7. 2020
Jure Zauneker
Odbojkarski tabor Z gibanjem v počitnice.
Šport

V dvorani OŠ I se je končal letošnji Vestnikov odbojkarski tabor Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad, ki ga je v sodelovanju z našo medijsko hišo organiziral Športni klub Pomurje Deset iz Murske Sobote.

Tabor je bil namenjen osnovnošolskim dečkom, trajal pa je od ponedeljka do petka. Pod geslom Z gibanjem v počitnice so športne aktivnosti potekale v športni dvorani OŠ I in na mestnem kopališču Murska Sobota. Na Vestnikov tabor so bili vabljeni vsi osnovnošolski dečki, ki so odbojko že igrali, pa tudi tisti, ki jo želijo začeti igrati ali se v njej preizkusiti. Letošnjega se je udeležilo 30 otrok iz vsega Pomurja, kar je več kot lani. "Videlo se je, da so se otroci po epidemiji koronavirusa zelo zaželeli razgibavanja, predvsem pa druženja," je poudaril Miloš Bavec, eden od vaditeljev na taboru, ki je tudi trener odbojke in učitelj na OŠ Ljutomer. 

murska-sobota, odbojkarski-tabor-2020, z-gibanjem-v-počitnice
Jure Zauneker
Vaditelj Miloš Bavec.

Veliko udeležencev je bilo takšnih, ki so bili prvič na taboru, vsi pa so povedali, da se bodo tabora najverjetneje udeležili tudi naslednje leto. Aktivnosti petdnevnega tabora so potekale od 8. do 15. ure. Dečkom je bil omogočen vsakodnevni trening odbojke, ki je bil prilagojen njihovi starosti in sposobnosti. Vse dejavnosti so bile strokovno vodene in nadzorovane. Vaditelji imajo ustrezno izobrazbo in smisel za delo z mladimi.

murska-sobota, odbojkarski-tabor-2020, z-gibanjem-v-počitnice
Jure Zauneker
Odbojkarski tabor z gibanjem v počitnice

Poleg treninga so bile na sporedu tudi druge aktivnosti, kot so kopanje, animacije in odbojka na mivki. Predvsem kopanje je bilo všeč precejšnjemu številu udeležencev, še najbolj pa vožnja po toboganu, tako so vsaj sami razkrili. Tako kot vedno je bilo na taboru poskrbljeno za malico in kosilo ter vodo in sladoled. Vsak udeleženec je bo ob koncu prejel tudi spominsko majico. Vse dejavnosti so bile posnete tudi z digitalno videokamero, tako da se bo s tabora naredil tudi krajši film, ki si ga bo mogoče ogledati na Facebook strani Vestnikov odbojkarski tabor. Starši ali skrbniki, ki so naročniki Vestnika, so imeli ob prijavi otroka na tabor popust v višini 10 evrov.   

vestnikov-odbojkarski-tabor 2020