vestnik

Končnica 1. SNTL: Puconski ekipi brez pravih možnosti

Vestnik.si, 5. 6. 2021
Jure Zauneker
Tomaž Pelcar.
Šport

S tekmama v Puconcih se je začela končnica v obeh prvih slovenskih namiznoteniških ligah. Obe puconski ekipi, moška in ženska, sta izgubili doma v Zeleni dvorani.

Na obeh tekmah sta namreč slavili gostujoči ekipi, ki sta redni del državnega prvenstva končali na prvem mestu: ŠD SU je s 5 : 0 premagal moško ekipo Keme I, zaloška Vesna pa je bila od domače ekipe boljša s 5 : 1.

puconci, namizni-tenis, ntk-kema-puconci, ntd-kajuh-slovan
Jure Zauneker
Luka Norčič.

V končnici državnega prvenstva ima obe svoji ekipi le NTK Kema Puconci, ki pa po pričakovanjih, proti najboljšima ekipama rednega dela državnega prvenstva, nista imeli prav veliko možnosti za uspeh. Za edino domačo zmago je poskrbela Ana Kovačec, ki je po hudem boju s 3 : 2 (-4, 8, 10, -14, 9) ugnala Špelo Trelec, v vseh preostalih dvobojih pa so gostje slavile s 3 : 0. 

puconci, namizni-tenis, ntk-kema-puconci-i-–-žntk-maribor-in-tekma
Jure Zauneker
Ana Kovačec.

Čeprav je v prvem dvoboju Damjan Zelko pošteno namučil izkušenega Jureta Slatinška, ki je po zaostanku z 1 : 2 v nizih, do zmage prišel v petem nizu, Pucončani novomeški ekipi niso odvzeli niti dvoboja. V njihovih vrstah je svojo nalogo zelo dobro opravil tudi mladi Jožko Omerzel, ki je s 3 : 1 premagal najboljšega domačega igralca Tomaža Pelcarja. Zelo prepričljiv je bil Uroš Slatinšek, ki je bil z Mitjo Horvatom iz Fužinarja Interdiskonta tudi najboljši posameznik rednega dela prvenstva, še eno zmago pa je dodal Jure Slatinšek. V 1. SNTL za moške je druga polfinalna tekma med lanskoletnima finalistoma, Fužinarjem Interdiskontom in Mariborom, sicer branilcem naslova državnih prvakov, za katerega igra tudi Prekmurec Tomaž Roudi.

puconci, namizni-tenis, ntk-kema-puconci-i-–-žntk-maribor-in-tekma
Jure Zauneker
NTK Kema Puconci I.

namizni-tenis končnica ntk-kema-puconci
Kaj zdaj berejo drugi