vestnik

Končno bo poskrbljeno za organizirane navijače

Vestnik.si, 29. 4. 2020
Aleš Cipot
Mura in Black Gringosi na tekmi črno-belih z Rudarjem.
Šport

Tokrat vam razkrivamo, kako bo čez nekaj let na mestnem stadionu Fazanerija v Murski Soboti poskrbljeno za organizirane navijače.

Black Gringosi bodo tudi po dograditvi stadiona ostali na severni tribuni, navijači gostujočih ekip pa se bodo selili na novo vzhodno tribuno, in sicer v njen skrajni južni sektor. Dostop do sektorja za gostujoče navijače bo še vedno z dovozne poti pri Ledavi. To dejansko pomeni, da bo celotna vzhodna tribuna namenjena gostujočim navijačem in drugim gostujočim gledalcem. Prostori pod severno tribuno bodo namenjeni mehanizaciji in opremi, ki je potrebna za vzdrževanje igrišča in stadiona. 

fazanerija, mura, nš-mura, stadion
Aleš Cipot
Celotna vzhodna tribuna bo namenjena gostujočim navijačem in gledalcem.

Svoj prostor pod severno tribuno bodo končno dobili tudi Gringosi. Prostori pod južno tribuno bodo namenjeni slačilnicam nižjih starostnih kategorij, prostori pod novo vzhodno tribuno pa gostinski ponudbi. Načrtovana je razširitev obstoječega točilnega pulta pod jugozahodnim delom tribun v večji gostinski prostor, v katerem si bo v zastekljenem prostoru mogoče ogledati tekme na pomožnem igrišču.
Obstoječemu semaforju se bo pridružil še eden. Želja je, da bi bila semaforja za golom, vendar zaradi prenizkih tribun to verjetno ne bo izvedljivo. Še najbolj verjetno je, da bo obstoječi semafor ostal, kjer je postavljen danes, novi pa bo postavljen poleg novega sektorja za gostujoče navijače, med južno in vzhodno tribuno, pod žarometom.

a66b4788bd8340f5560fc9a8a02c70d6
Aleš Cipot
Stadion bo dobil še en nov semafor.

fazanerija prihodnost stadion navijači