vestnik

2. SNL za letos končana, nadaljevanje sledi prihodnje leto

Vestnik, STA, 5. 11. 2020
Jure Zauneker
2. SNL je za letos zaključena.
Šport

Jesenski del 2. slovenske nogometne lige je že končan. Vseh 16 klubov 2. SNL je prisostvovalo koordinaciji z deležniki, ki so vključeni v delovanje v sezoni 2020/21, z Nogometno zvezo Slovenije (NZS) ter direktoratom za šport.

NZS so na sestanku zastopali Radenko Mijatović, Martin Koželj, Renata Podviz Čeferin, Stanko Glažar in Dejan Plastovski, direktorat pa Zvijezdan Mikić. Tema pogovorov je bila aktualna situacija 2. SNL v luči usode tekmovanja v preostanku koledarskega leta 2020.

radenko-mijatović, mijatović, predsednik-nzs
Aleš Cipot
Radenko Mijatović, predsednik NZS

Klubi so imeli različne poglede na nastali položaj, skupaj pa so prišli do zaključka, da se je jesenski del 2. SNL že končal. Tekmovanje se bo nadaljevalo leta 2021. Ob tem se bo NZS zavzela, da bo slovenska vlada klubom 2. SNL dovolila, da zaženejo trenažni proces in imajo možnost igranja pripravljalnih tekem.

nafta
Nataša Juhnov
NK Nafta 1903

Na konferenci so nekateri klubi zavzeli stališče, da se čim prej vrnejo v vadbeni in tekmovalni proces. Predlog je podal NK Triglav Kranj, podprla pa sta ga tudi Rudar in Nafta. 

nafta, priprave, trening
FB Nafta 1903
2. SNL je za letos zaključena, nekateri klubi so predlagali, da bi lahko nadaljevali z vadbenim procesom.

Medtem so na Facebook strani lendavskega drugoligaša zapisali, da je bilo odigranih dvanajst od osemnajstih prvenstvenih krogov, igralci Nafte so jih odigrali 11. "Tekme, ki niso bile odigrane, bodo klubi odigrali spomladi v zgoščenem ritmu, če bo potrebno, se bo koledar tekem podaljšal do konca maja ali v juniju. Prvotno je bilo načrtovano, da se prvenstvo zaključi 19. maja 2021," so še zapisali pri Nafti, kjer bodo ta mesec izkoristili za treninge. Ti potekajo v skladu z navodili NIJZ in NZS, priprave na spomladanski del prvenstva pa se bodo začele 4. januarja prihodnje leto.

nogomet dp 2.snl