vestnik

Konec tudi za nekdanjega igralca Arconta

vestnik.si, 28. 3. 2020
Dani Mauko
Arcont Radgona - Jeruzalem Ormož.
Šport

Rokometna zveza Slovenije je sklenila, da zaradi epidemije koronavirusa predčasno zaključi sezono v prvi slovenski ligi. Rezultatsko bo obveljala lestvica, kakršna je bila pred prekinitvijo.

Naslov prvaka je po izredni konferenčni seji vseh prvoligašev  enoglasno osvojila ekipa Celja Pivovarne  Laško, kar  je  za Celjane že 23. naslov državnega prvaka.
Na šesto mesto se je uvrstila ekipa Jeruzalema Ormoža, ki je v tej in minuli sezoni kot domačin večkrat nastopila v Ljutomeru, pri Ormožanih pa je uspešno igral tudi Jure Kocbek iz Rodmošcev v občini Gornja Radgona, ki je svojo rokometno pot začel pri radgonskem Arcontu. 

9c82357387fafde9a22a470759f9cb70
Aleš Cipot
Rokometaši Jeruzalema Ormoža so v tej sezoni večkrat nastopili tudi v Ljutomeru.

Nova sezona prve lige bi se naj tako začela s 14 klubi, in sicer z vsemi, ki so v njej tekmovali v sezoni 2019/20 ter najboljšima ekipama 1. B lige v sezoni 2019/20. Na koncu sezone bi zadnjeuvrščeni zasedbi neposredno izpadli v nižji rang tekmovanja, enajsto- in dvanajstouvrščeno moštvo pa bi igrali dodatne kvalifikacije za obstanek z najboljšima ekipama 1. B lige.
Zaradi načrtovanega povečanja ekip v prvi ligi to najverjetneje pomeni, da je Rokometni klub Pomurje iz Murske Sobote že praktično znova član 1. B lige, saj je trenutno na drugem mestu v drugi ligi, čeprav tam uradno sezone še niso predčasno sklenili. Vendar jo najverjetneje bodo v kratkem. Radgonski Arcont pa bo ostal v drugi ligi, kjer je trenutno na predzadnjem mestu. V Sloveniji tretje rokometne lige ni. 

rokomet, derbi, pomurje, arcont-radgona, 2019
Niko Časar
So rokometaši Pomurja že člani 1. B lige?

rokomet koronavirus konec prva-liga