vestnik

Koper bo nevaren, ker je ranjeni lev, pravi Grabić. Kakšen je recept za uspeh njegove ekipe?

Vestnik.si, 16. 3. 2023
Aleš Cipot
Grabić bo danes vodil Muro na drugi domači tekmi.
Šport

V 27. krogu Prve lige Telemach se bosta na mestnem stadionu Fazanerija pomerila domača Mura in Koper. Srečanje se bo začelo ob 17.30, spremljali ga boste lahko tudi z nami. Preverite, kaj je pred dvobojem povedal soboški trener Dejan Grabić.

Večje možnosti za uspeh na današnji tekmi Grabić pripisuje ekipi, ki bo v 90. minutah bolj potrpežljiva in natančna. "Koper je v neki seriji, stanju, ko so zelo nevarni, ker so ranjeni lev. Vse moči bodo usmerili v to, da pridejo do pozitivnega rezultata. Za nas to ne spremeni veliko, ker vedno hočemo biti glede koncentracije in taktične discipline na najvišjem možnem nivoju," pravi in dodaja, da je cilj njegove ekipe biti potrpežljiv, natančen in poskušati biti nevaren za gol.

Tokratnemu nasprotniku morajo dopustiti manj, kot so na petkovi tekmi Gorici. Kaj je treba v primerjavi s tistim srečanjem spremeniti? Strateg meni, da kontrolo nasprotnikovega protinapada, ker so v tem najbolj nevarni. "Druga stvar je, da bomo naše napade zaključevali z globino, da bomo šli izven njihove linije in da bomo skušali vsak napad zaključiti," je opisal cilj v fazi napada. V obrambi pa je treba biti čvrst in ne pustiti veliko prostora ključnim igralcem Kopra. Izpostavil je Andreja Kotnika, ki mu črno-beli ne smejo dovoliti, da se v nevarnih conah znajde sam. Sicer pa Grabić dodaja, da ima Koper veliko kakovostnih igralcev, tako da se bodo koncentrirali na vse, ne le na Kotnika. 

mura, dejan-grabić, tiskovna-konferenca, trener
Aleš Cipot
Večje možnosti za uspeh na današnji tekmi Grabić pripisuje ekipi, ki bo v 90. minutah bolj potrpežljiva in natančna.

Na današnji tekmi se po odsluženi kazni zaradi prejetih rumenih kartonov vrača napadalec Mirlind Daku. "Vsak igralec nam veliko pomeni, predvsem pa prvi strelec," je zadovoljstvo nad vrnitvijo Dakuja izrazil Grabić. Dodal pa je, da imajo v zadnjih desetih dneh precej težav s poškodbami, tako da si želijo, da bo kader čim prej kompleten in bodo lahko tudi bolj kakovostno trenirali. 

Delivec pravice na tekmi bo Denis Šabanagić. 

koper nš-mura damir-grabič