vestnik

Koper dvignil pokal in popeljal Muro v Evropo

Rok Šavel, 11. 5. 2022
Domen Jančič
Šport

Korpčani so v nocojšnjem finalu pokala Pivovarne Union premagali Bravo, kar pomeni, da ima tudi četrtouvrščena ekipa Prve lige Telemach zagotovljeno nastopanje na evropskem prizorišču.

Nocoj so nogometaši Kopra v finalu pokalnega tekmovanja premagali Bravo s 3:1, s čimer so posledično naredili uslugo tudi aktualnemu državnemu prvaku, soboški Muri, ki bo tako ne glede na razplet zadnjih dveh krogov, igrala v prvem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo, v kateri so lani pustili odličen vtis in na kolena spravili celo sloviti Tottenham.

Muraši imajo namreč najmanj četrto mesto zagotovljeno, posežejo pa lahko tudi po tretjem mestu, a obe mesti zaradi pokalne zmage Kopra, ki se mu nasmiha celo državni naslov, prinašata isto nagrado - igranje v Evropi. Črno-beli bodo tako v vsakem primeru še četrtič zapored igrali v Evropi in so tako, kljub temu, da naslova državnih prvakov ne bodo ubranili, svoj cilj izpolnili, saj igranje na evropskem nivoju prinaša poleg prestiža tudi mamljivo finančno injekcijo.

celje, mura
Aleš Cipot
V Fazaneriji se bodo v vsakem primeru igrale evropske tekme.

Muraši se bodo to nedeljo v predzadnjem krogu Prve lige Telemach merili z ljubljansko Olimpijo, v zadnjem krogu pa v Mursko Soboto prihaja še severovzhodni rival - Maribor.

nš-mura prva-liga pokal-pivovarne-union konferenčna-liga
Kaj zdaj berejo drugi