vestnik

Koprčanke so bile premočne

M. Š., 28. 2. 2021
Aleš Cipot
ŽOK Ljutomer
Šport

V Ljutomeru je bila odigrana prva tekma osmine finala državnega prvenstva v odbojki. Slavile so Koprčanke s 3 : 0 (23, 20, 20).

Ljutomerska ženska odbojkarska vrsta je redni del tekmovanja v 1. B državni ligi končala na drugem mestu in si priigrala nastop v osmini finala državnega prvenstva. Za vstop med osem najboljših ekip v državi ter vstopnico za 1. A državno ligo v naslednji sezoni ji nasproti stoji izkušena vrsta Kopra, ki je zasedla predzadnje, sedmo mesto po rednem delu tekmovanja v najelitnejši ligi. Prva tekma osmine finala je bila sinoči v Ljutomeru, slavile pa so Koprčanke s 3 : 0 (23, 20, 20).

žok-ljutomer, murexin-kema-puconci, žok-puconci, šic, ljutomer, odbojka
Aleš Cipot
ŽOK Ljutomer
»Pričakovanja in želje vseh punc so bila najbrž previsoka, zaradi česar je večina nekako nehote podlegla pritisku pomembnosti tekme. Posebej tudi zato, ker jih večina takih odločilnih tekem še ni igrala. Nas pa navdaja upanje, da bomo na drugi tekmi prikazale boljšo igro, ker smo tega vsekakor sposobne, še posebej, če bomo igrale sproščeno in brez pričakovanj,« je po tekmi dejala domača odbojkarica Veronika Mikl.

Druga tekma bo v sredo v Kopru, v četrtfinale pa se uvrsti ekipa, ki bo prva zabeležila dve zmagi.

ŽOK Ljutomer: Makoter 1, Pintarič 8, Petek 8, Banfi 2, Kutnjak, Stavbar, Sakovič 8, Stanković 4, Ana Kolmanič 8, Anja Kolmanič, Oletič, Mikl (L). Trener: Bojan Novak.

odbojka ljutomer koper