vestnik

Kouter debitiral v reprezentančnem dresu

Vestnik, STA, 4. 9. 2020
JK/M24
Nino Kouter je včeraj debitiral v reprezentančnem dresu.
Šport

Slovenska nogometna reprezentanca je na uvodni tekmi lige narodov v Ljubljani igrala neodločeno 0:0 z Grčijo. Izbrance Matjaža Keka druga tekma v ligi C in skupini 3 čaka v nedeljo v Ljubljani proti Moldaviji.

Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Madden, Stewart in Roome (vsi Škotska).
Slovenija: Oblak, Balkovec, Mevlja, Blažič, Stojanović, Bohar, Vetrih, Bijol (od 78. Kouter), Rep (od 52. Živec), Vučkić (od 61. Zajc), Šporar.
Grčija: Barkas, Giannoulis, Siovas, Svamas, Bakakis, Zeca, Kourbelis, Bakasetas, Mantalos (od 87. Masouras), Limnios, Pavlidis (od 75. Fountas).

nogomet, stožice, reprezentanca
FB NZS
Slovenska reprezentanca, ki je začela tekmo proti Grčiji.

Slovenska vrsta je v dodobra spremenjeni postavi začela novo izvedbo lige narodov. Pred zaradi novega koronavirusa praznimi tribunami v Stožicah ji je nasproti stala Grčija (54.), ki je na lestvici Mednarodne nogometne zveze deset mest pred Slovenci. Ti so pogrešali kar nekaj nosilcev igre, vključno s kaznovanim Jasminom Kurtićem, poškodovanim Bojanom Jokićem, Josipom Iličićem, Aljažem Struno, Renejem Krhinom in drugimi. 

Pred tekmo so v slovenskem taboru napovedovali igro na zmago, a roko na srce ji tokrat niso bili blizu, tako da tudi v šestem poskusu Slovenija ni premagala Grčije, proti njej je tretjič igrala neodločeno. Selektor Kek je v skladu z napovedmi opravil precejšnje število menjav v začetni postavi, kjer sta bila ob standardnem Janu Oblaku v vratih v osrčju obrambe Miha Mevlja in Miha Blažič, na bočnih položajih je na levi strani začel Jure Balkovec, na desni je bil standardni Petar Stojanović, v zvezni vrsti so začeli Damjan Bohar, Amedej Vetrih, Jaka Bijol in Rajko Rep, v napadu pa sta bila Haris Vučkić in kot običajno Andraž Šporar. Ta postava si je v prvem polčasu priigrala le eno nevarnejšo akcijo, ko je Bohar, ki ga je Kek spodbujal k igri ena na ena, obenem pa pozival svoje varovance k strelom, z leve podal pred gol, a ni našel pravega naslovnika. Sicer je v osmi minuti od daleč poskusil še Vetrih, a točno v vratarja Vassilisa Barkasa.

stožice, nogomet, reprezentanca
MM/M24
V Stožicah ni bilo zadetkov.


Grki so imeli več obetavnejših napadov, v peti minuti je Vangelis Pavlidis streljal z roba kazenskega prostora, Oblak pa ni imel težav, v 16. je Blažič nerodno posredoval in žogo poslal malce čez lasten gol, malce pred tem pa so Grki zapravili še protinapad dva na ena. Najnevarnejšo akcijo so Grki izvedli v 29. minuti, ko je v bližini gola poskusil Pavlidis, a je bil Oblak zbran, tri minute pred tem pa se je grški prodor po desni strani končal brez pravega zaključka. Grki so tudi v uvodu drugega polčasa prevzeli pobudo, Slovenci praktično niso prišli čez polovico, za nameček se je v 51. minuti moral izkazati še Oblak po strelu Dimitrisa Limniosa. Tudi v nadaljevanju so Grki ob premalo agresivnih Slovencih bolj ali manj zlahka držali žogo, a tudi oni si kakšne resne priložnosti niso pripravili.

V 81. minuti je do strela pri Grkih v kazenskem prostoru prišel Dimitris Siovas, a je bil Oblak na mestu. V 86. minuti pa so si končno priložnost priigrali tudi domačini, ko je Saša Aleksander Živec podal pred vrata z desne strani, Šporar pa je bil premalo natančen. V teh trenutkih so tudi Slovenci pokazali več živahnosti, to pa je bilo tudi vse, kar so še pokazali na tem obračunu.

nogomet, Damjan Bohar, reprezentanca
JK/M24
Damjan Bohar je odigral celotno tekmo.

V 78. minuti je na zelenico v Stožicah vstopil tudi član Mure Nino Kouter, ki ga je Kek tokrat prvič povabil na reprezentančni zbor. Damjan Bohar je odigral celotno srečanje, preostala dva Pomurca, Mitja Lotrič in Erik Janža, pa v igro nista vstopila. 

nogomet liga narodov slovenija grčija