vestnik

Koutra ne bo. Si lahko Domžale zato oddahnejo?

Vestnik.si, 28. 6. 2020
Aleš Cipot
Slobodan Vuk bo lahko nastopil, Nino Kouter pa ne.
Šport

Zabave je konec. Na vrsti je spet "običajno" ligaško delo. Po proslavi naslova pokalnega prvaka se bo Mura v nedeljo ob 18. uri pred imetniki sezonskih vstopnic pomerila z Domžalami. Tokrat brez pomembnega člena.

Nino Kouter bo moral počivati zaradi prepovedi rumenih kartonov. Ravno on pa je bil doslej največji strah in trepet Domžal, saj je proti "rumeni družini" dosegal atraktivne zadetke, ki so za nameček še pripomogli k zmagi črno-belih. Kouter se je na srečanjih z Domžalami že zapisal v zgodovino s slovito "rabono", večernim projektilom z ogromne daljave in lepim golom letos spomladi, ko je Mura na gostovanju slavila z 2 : 1.

Tokrat Koutrovih zadetkov ne bo moglo biti. So lahko zato Domžale bolj sproščene? Nikakor ne. Ne gre pozabiti, da je Amadej Maroša, ki ga hvalijo tudi slovenski nogometni strokovnjaki, v tej sezoni zabil že tri zadetke Domžalam. Razen na tekmi z Bravom pa so bili igralci Mure na vseh ostalih dosedanjih srečanjih po premoru precej učinkoviti. Sobočani lahko gredo v dvoboj sproščeni, saj eno lovoriko že imajo, z morebitno zmago pa bi lahko spet izrinili Aluminij s četrtega mesta. 

bravo, mura
Aleš Cipot
Bo Bobi spet zadel?

Na drugi strani pa so Domžale v napetem stanju. Po zmagi Triglava nad Rudarjem so "rumeni" spet zdrsnili na deveto mesto, ki vodi v kvalifikacije za obstanek. Nazadnje so nesrečno izgubili z Olimpijo z 0 : 1, tudi Domžale pa bodo tokrat oslabljene, saj bosta zaradi kazni manjkala Predrag Sikimić in Nikola Vujadinović. Sodil bo Slavko Vinčić iz Maribora.   

Mura, ki ji je med tednom za osvojitev pokalne lovorike čestital tudi zagrebški Dinamo, bo tokrat na tekmo spustila imetnike sezonskih vstopnic, ki pa se bodo morali držati strogih varnostnih pravil. V celoti so navedena na uradni spletni strani NŠ Mura. 

Srečanje med Muro in Domžalami lahko spremljate skupaj z nami. 

murska-sobota, nafta-mura, nogomet, brdo, navijanje
Nataša Juhnov
Navijači v Murski Soboti.

mura domžale 30.-krog 2020
Kaj zdaj berejo drugi