vestnik

Kozar: "Po začetnem šoku spoznaš, da se nekatere zgodbe končajo"

Vestnik.si, 4. 1. 2022
Aleš Cipot
Alen Kozar: "Trener Damir poudarja, da bomo skušali biti še bolj napadalno usmerjeni."
Šport

Kapetan NŠ Mura Alen Kozar je sedmi sili priznal, da je bil dokaj nenaden odhod trenerja Šimundže neke vrste šok za igralce in tudi zanj osebno kot glavnega predstavnika ekipe.

"Prav gotovo je bil najprej šok, saj smo s trenerjem Antejem sodelovali precej let. Ampak potem ko malo premisliš, se zaveš, da v športu enkrat pride do neke točke, ko se ena zgodba konča in druga prične. Zdaj nas je prevzel trener Damir, ki nas dobro pozna kot ekipo in kot posameznike, saj je že eno leto z nami. Tudi igralci se zavedamo, da z neko skupno močjo in svežo idejo lahko pridemo do zastavljenih ciljev. Vemo, da se lahko z novim trenerjem vzpostavijo neke druge zahteve, ampak če bomo vsi delali s skupno energijo, bodo prišli tudi določeni rezultati," je povedal Kozar. 

trening, mura, uvodni-trening
Aleš Cipot
Dobro razpoloženi igralci Mure na prvem letošnjem treningu.

Tudi kapetan Mure je potrdil, da cilji kluba ostajajo vselej enaki, to je uvrstitev v evropsko tekmovanje: "Boj za Evropo je nekaj, na kar smo že navajeni, tako tudi z novim trenerjem za nas to ne bo nič novega. Pričakovanja so v zadnjih letih vedno ista. Tudi za to gre zahvala trenerju Šimundži. Vsakemu od nas je dal nov zagon in samozavest, vsi skupaj pa smo rasli tudi kot osebnosti. Postavil je temelje za uspehe, ki smo jih dosegli, in nam predal ogromno znanja, za kar se mu vsi zahvaljujemo."

Kozar je dejal, da bodo osnovni elementi igre, ki je krasila Muro, ostali še naprej, se pa zaveda, da bodo prišle tudi nekatere novosti: "Trener Damir poudarja, da bomo skušali biti še bolj napadalno usmerjeni, za kaj drugega pa zdaj na začetku še težko rečem. To je stvar procesa, najprej je treba opraviti priprave in izpiliti določene stvari. Prepričan pa sem, da se lahko približamo vrhu lestvice, a moramo iti tako kot lani, tekmo za tekmo."

Kaj je po premoru povedal nov trener Mure Damir Čontala, pa si lahko preberete TU

mura medijski-termin alen-kozar