vestnik

(FOTO) Krka v Murski Soboti premagala Panvito Pomgrad

Vestnik, 28. 11. 2021
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Krka
Šport

V tekmi 9. kroga 1. A državne odbojkarske lige za moške je ekipa Krke v Murski Soboti po preobratu premagala Panvito Pomgrad s 3 : 1.

Panvita Pomgrad : Krka 1 : 3 (25 : 13; 22 : 25; 22 : 25; 23 : 25). 

Športna dvorana OŠ I Murska Sobota, 70 gledalcev, sodnika: Jurajeva in Valentar (oba Prevalje).

PANVITA POMGRAD: Vinkovič 13, McConnell 1, Drvarič 6, Radović 17, Rojnik 9, Lakner 5, Bedrač 4, Fužir 4, Novak, Hafner, Grabar, Vrabl, Vori. Trener: Dejan Fujs.

KRKA: Hafner, Erpič 3, Travnik 16, Kožar 2, Pulko 18, Lavrič, Peterlin 11, Hvala, Lindič 6, Renko, Koncilja, Čopi, Borin, Jaklič. Trener: Tomislav Mišin.

Odbojkarji novomeške Krke so v Murski Soboti po slabih dveh urah igre presenetili domačo Panvito Pomgrad. Potem, ko so jih Sobočani povsem nadigrali v uvodnem nizu, je sledil popoln preobrat. In to tudi po tem, ko je domači trener Dejan Fujs vmes dodobra premešal domačo zasedbo in skušal presenetiti nasprotnika na korektorskem mestu tako z Branislavom Radovićem kot s povratnikom po poškodbi Connorjem McConellom.

Sobočani so bili v prvem nizu obračuna za razred boljši od nasprotnika in mu v uvodnem nizu prepustili vsega 13 točk. Nato pa so borbeni Krkaši  počasi začeli igrati, Sobočani pa so si privoščili preveč napak. Drugi niz je bil bolj kot ne izenačen do 19. točke, Panvita Pomgrad je celo povedla z 22 : 21, nato pa se je ustavilo. Po zapravljenem domačem napadu in bloku Branislavu Radoviću je niz zaključil novomeški korektor, Zlatko Pulko za izenačenje v nizih na 1 : 1.

V tretjem nizu so z začetnim udarcem pritisnili Krkaši ter hitro povedli s 5 : 1. Brez pravega sprejema servisa tudi domačega napada ni bilo in Fujs je Jakoba Rojnika zamenjal z Urbanom Fužirjem kar pa ni prineslo preobrata. Pri zaostanku 16 : 21 je Radovića zamenjal McConell in Sobočani so se uspeli gostom približati na 20 : 23. A je bilo nato to tudi vse kar so zmogli in razpoloženi Toni Travnik je zaključil tretji niz za vodstvo Krke z 2 : 1.

panvita-pomgrad, krka, odbojka
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Krka

Zadnji, četrti niz, pa je bil nato odločilen. Panvita Pomgrad je tokrat začela z najmočnejšo zasedbo, z Radovićem na blokerskem ter McConellom na korektorskem mestu, a pravega učinka ni bilo. Po vodstvu Krke z 2 : 0 sta bila tekmeca izenačena vse do 11 : 15, ko so Sobočani povsem odpovedali in brez učinkovitega napada niso uspeli parirati tekmecu. Na servis povratnika Rojnika so se sicer Krki uspeli približati na 14 : 15 ter nato izid izenačiti na 16. točki, zatem pa ni šlo več. Pri zaostanku 19 : 22 in as servisu rezervista Hafnerja je žogo končala v outu, Sobočani pa so nato vseeno zmogli še toliko moči, da so se Krki približali na 23 : 24. A so Krkaši zatem vseeno izkoristili tretjo zaključno žogo, ki jo je z uspešno zaključenim napadom po sredini zaključili kapetan Grega Erpič za zmago Krke v Murski Soboti s 3 : 1.

_DSC7280
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Krka

Panvita Pomgrad v 10. krogu 1. A DOL v soboto, 4. decembra gostuje v Kanalu pri Salonitu.

panvita-pomgrad, krka, odbojka
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Krka