vestnik

Kuzmič: Pričakujemo večjo aktivnost občine v Fazaneriji, situacija z Obradovićem pa je kritična

Rok Šavel, 30. 1. 2022
Aleš Cipot
Robert Kuzmič o prestopnem roku, Matku Obradoviću, Damirju Čontali in potrebah kluba po boljši infrastrukturi ter vadbenem centru.
Šport

Predsednik Nogometne šole Mura Robert Kuzmič je v pogovoru za klub povedal marsikaj zanimivega.

Robert Kuzmič je obiskal črno-bele v Turčiji, kjer Muraši ravno zaključuje priprave na spomladanski del sezone. Ob tem je za klub opravil pogovor, v katerem je spregovoril o ciljih v nadaljevanju prvenstva, zaupanju v novega trenerja Damirja Čontalo, o iskanju novega vratarja in o tem, kako vidi nadaljnjo rast kluba.


Kdo bo Murina nova številka ena?


Med drugim je dejal, da ima Čontala popolno zaupanje kluba in pozval navijače, da ga podprejo, izrazil zadovoljstvo nad prihodom izkušenega Gregorja Balažica ter priznal, da klub išče rešitve za mesto vratarja. Murina številka ena Matko Obradović ima namreč že dlje časa težave s hrbetnico, po besedah Kuzmiča pa je situacija kritična in bo priljubljeni vratar dalj časa odsoten. Po poročanju Ekipe naj bi se Muraši spogledovali s hrvaškima vratarjema Karlom Letico, ki je nazadnje igral za romunski Cluj in je trenutno brez kluba, in Josipom Posavcem, ki greje klop splitskega Hajduka, a za prihod enega ali drugega po naših informacijah naj ne bi bilo prav veliko možnosti. 


Rast pogojena z infrastrukturo

Kuzmič je odkrito priznal še, da si brez osnovne infrastrukture ne predstavlja bistvene rasti kluba, tako da od soboške občine, ki je lastnica stadiona in zemljišč v Fazaneriji, pričakuje večjo aktivnost za vzpostavitev srednjeročnega projekta. Pri tem je poudaril tudi pomen vadbenega centra. Mestni svet je sicer nedavno v prvem branju sprejel proračun za letošnje leto, ki predvideva več kot 360 tisočakov za ureditev stadiona in okolice Fazanerije. Ob tem je v pripravi tudi prostorski akt za ŠRC Fazanerija, o katerem smo že poročali.

PREBERITE ŠE: (FAZANERIJA) Na mizi tudi zasutje vodnjakov, pri Muri pa zelo konkretni

Muraši bodo danes proti bolgarski Slaviji odigrali še zadnjo pripravljalno tekmo v Turčiji, pred nadaljevanjem prvenstva pa jih čaka še tekma z graškim Sturmom.

nš-mura robert-kuzmič priprave