vestnik

Kvalifikacije za 2. SNL: Grad nemočen pri Kopru

Tomo Köleš, 5. 6. 2019
Aleš Cipot
Nino Bernjak je imel povsem ponesrečeno predstavo z avtogolom in prekrškom za enajstmetrovko.
Šport

Favorizirani nogometaši Kopra so v prvi kvalifikacijski tekmi za napredovanje v drugo ligo na domači Bonifiki premagali ekipo Grada kar s 4 : 0 (2 : 0). Povratno srečanje v nedeljo pri Gradu bo tako bolj kot ne le formalnost.

FC Koper - NK Grad 4 : 0 (2 : 0)


ŠRC Bonifika Koper, 1000 gledalcev, sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj).


Strelci: 1 : 0 Bernjak (1, a. g.), 2 : 0 Baša (37, 11m), 3 : 0 Baša (77, 11m), 4 : 0 Tomić (78).


Rumen karton: Celec (Grad).


Utrujeni in brezkrvni nogometaši Grada, ki so še v soboto odigrali težko srečanje v Odrancih, niso bili kos sveži in tudi bolj kakovostni ekipi Kopra, ki si je naslov prvaka v 3. SNL zahod zagotovila že zdavnaj, zato je v soboto v Vipavi odigrala svoje srečanje zadnjega kroga z rezervnim moštvom in izgubila proti Fami s 3 : 1.


A tokrat je bil na Bonifiki povsem drug Koper, ki pa je imel lahko delo s precej nebogljeno ekipo Grada. Katastrofa za Goričance se je pričela že v prvi minuti, ko je po predložku z leve strani Nino Bernjak z nespretnim posredovanjem z glavo poslal žogo v lastno mrežo. V prvih desetih minutah so Koprčani preigravali gostujoče branilce, kot da bi bili ti nogometni začetniki. Tako je najboljši strelec Kopra in 3. SNL zahod Edi Baša ciljal za malenkost mimo vrat, kmalu zatem pa pobegnil obrambi Grada in krenil sam proti vratom, a je drugi zadetek v svoji mreži čudežno z nogo ubranil vratar Lazar Miković.


Slednji pa je bil nemočen v 37. minuti, ko je iz neupravičeno dosojene enajstmetrovke vodstvo domačih povišal Baša. A najstrožje kazni sploh ne bi smelo biti, saj je sodnik Andrej Žnidaršič napravil napako, ko je namerni padec Stipeta Vrdoljaka ob rahlem dotiku Dejana Belne okarakteriziral kot prekršek za enajstmetrovko. Svojo napačno odločitev je podkrepil še z rumenim kartonom, ki ga je pokazal Saši Celcu, ta pa sploh ni bil v bližini prekrška. A kljub vsemu so gostje lahko bili še zadovoljni, da je bilo "le" 2 : 0, saj je bilo razmerje v strelih v okvir vrat v prvem polčasu 5 : 0 za Koper.


V drugem delu se je zgodba nadaljevala. Koper je napadal, Grad pa se je branil, a sila neuspešno. V 77. minuti je svojo povsem ponesrečeno predstavo "kronal" Bernjak, ki je brez potrebe naredil prekršek za enajstmetrovko nad rezervistom Robijem Gajškom, medtem ko je ta tekel ven iz kazenskega prostora Grada. Še enkrat je bil zanesljiv najboljši igralec tekme Baša. Le minuto zatem je bilo že 4 : 0. Željko Tomić je streljal po tleh s kar precejšnje daljave, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo.


Gostitelji so imeli do konca še več priložnosti za zadetek, a so bili v ključnih trenutkih nenatančni. Pri Gradu, ki v napadu ni pokazal skoraj ničesar, je bil na tekmi s svojimi predložki in prostim strelom še najbolj nevaren kapetan Nemanja Stošić.


Povratna tekma v nedeljo ob 17. uri pri Gradu bi tako morala biti bolj kot ne le formalnost, saj goričke nogometaše čaka skoraj nemogoča naloga, da bi nadoknadili štiri gole zaostanka proti - po videnem - kakovostnejšim igralcem Kopra. A lepo bi bilo odkupiti se svojim navijačem, ki so pripotovali v Koper, za ta poraz s kakšnim poskusom dosega vsaj minimalne zmage. V drugem kvalifikacijskem paru je Dravograd doma premagal Bled z 2 : 1.


FC Koper: Bužan, Opara, Cerovec (Gajšek, 68), Guberac kap., Vrdoljak, Badžim, Glavaš, Baša, Tomić (Andjelić, 86), Hadžić, Štromajer (Sačer, 60). Trener: Miran Srebrnič.


NK Grad: Miković, Žnidarič, Celec, Poredoš (To. Marič, 87), Belna, Stošić kap., Kolmanko (Ta. Marič, 90), Potočnik, Fujs, Gašperšič (Seršen, 82), Bernjak. Trener: Bogdan Črnko.

nogomet kvalifikacije za 2. SNL koper grad 4 : 0
Kaj zdaj berejo drugi