vestnik

(KVALIFIKACIJE ZA LIGO PRVAKINJ) Pomurke so dobro pripravljene, Gabor pričakuje težko tekmo

I.B., 17. 8. 2022
Ines Baler
Pred jutrišnjo tekmo so pričakovanja predstavili športni direktor kluba Štefan Kozic, kapetanka Špela Kolbl in trener Zlatko Gabor.
Šport

Nogometašinje Ženskega nogometnega kluba (ŽNK) Nona Pomurje Beltinci čaka v četrtek nastop v kvalifikacijah za ligo prvakinj. Pred tekmo so pričakovanja predstavili športni direktor kluba Štefan Kozic, kapetanka Špela Kolbl in trener Zlatko Gabor.

Ženski nogometni klub (ŽNK) Nona Pomurje Beltinci je organizator turnirja kvalifikacij za ligo prvakinj. Ob pomurskih nogometašinjah se v isti skupini nahajajo še irski Shelbourne, islandsko moštvo Sloka Valur in armenska ekipa Hayasa. Žuto-plave in irske predstavnice se bodo v četrtek ob 17.30 pomerile na mestnem stadionu Fazanerija, ostali ekipi že ob 11. uri v radenskem športnem centru Ivanke Serec. Zmagovalki obeh tekem bosta v nedeljo igrali odločilno tekmo (ob 17.30 v Murski Soboti), ki bo odločala o potniku v nadaljevanje kvalifikacij, poraženca pa bosta igrala za tretje mesto na turnirju (ob 11. uri v Radencih). 

Aktualne slovenske prvakinje tekmo po sobotni visoki zmagi na derbiju z ljubljansko Olimpijo pričakujejo dobro razpoložene. »Vzdušje v ekipi je super. Želje in motivacije nam ne manjka, obe tekmi že komaj čakamo in upamo, da si tudi z malo sreče zagotovimo zgodovinski uspeh,« tako kapetanka Špela Kolbl. Dodaja, da so odlično pripravljene, in da so formo v klubu stopnjevale prav za ta turnir. Nastop v kvalifikacijah za najelitnejše tekmovanje je nagrada za igralke in igrale bodo srčno. 

žnk-nona-pomurje-beltinci, tiskovna-konferenca, liga-prvakinj, kvalifikacije
Ines Baler
»Vzdušje v ekipi je super. Želje in motivacije nam ne manjka, obe tekmi že komaj čakamo in upamo, da si tudi z malo sreče zagotovimo zgodovinski uspeh,« tako kapetanka Špela Kolbl.

Trener Zlatko Gabor pričakuje težko tekmo. »Shelbourne zelo cenimo, vendar smo pripravljeni in igralke se zavedajo pomembnosti tekme. Naša želja je uvrstitev v finale.« Pravi, da so irski klub dobro analizirali. Izpostavil je nevarno napadalko Jemmo Quinn, tehnično dobro podkovano vezno igralko Noelle Murray, v obrambi pa Shauno Fox, ki ob vsaki prekinitvi preide v napadalno polovico igrišča in tudi večkrat zabije. Ena zadnjih okrepitev pomurskih nasprotnic pa je Heather O'Reilly, nekdanja reprezentantka Združenih držav Amerike in dobitnica treh olimpijskih medalj, na katero je Gabor prav tako opozoril. Strategijo za uspeh so si v pomurskem klubu pripravili, a trener poudarja, da odloča le ena tekma, in da je vse mogoče. Športni direktor kluba Štefan Kozic je pristavil še, da ima vsaka ekipa svoje prednosti, pri Irkah pa velja izpostaviti, da so verjetno bolj uigrane, saj njihovo državno prvenstvo poteka od marca. Po nepopolnem 20. krogu so tudi vodilno moštvo. »Po videnih posnetkih sem prepričan, da bo tekma napeta do skrajnega zaključka. Vseeno pa verjamem v uspeh naše ekipe.«

žnk-nona-pomurje-beltinci, tiskovna-konferenca, liga-prvakinj, kvalifikacije
Ines Baler
Pomurski klub upa na uvrstitev v nedeljski "finale".

Če bo po 90. minutah izid poravnan, sledita dva podaljška in v skrajnem primeru še streli z bele pike. Enajstmetrovke so Pomurke trenirale, Gabor pa ima na voljo vse igralke, zaradi rdečih kartonov v minulih kvalifikacijah za ligo prvakinj bosta manjkali le Špela Rozmarič in Lucija Kos. 

»Sam sem prvi del tekmovanja razdelil na tri tekme. Prvi del je bil tekma z Olimpijo, kjer smo že naredili kljukico. Drugi del je današnja tekma in zadovoljen bi bil, če bi tudi tu lahko naredili kljukico. V tretji del bi potem lahko šli bolj sproščeno, saj bi v nedeljo sami odločali o napredovanju,« je sklenil Kozic. 

žnk-nona-pomurje-beltinci kvalifikacijski-turnir