vestnik

Lahko črno-beli zmešajo štrene zmajčkom?

Vestnik.si, 16. 7. 2020
Aleš Cipot
Mura : Olimpija
Šport

V soboški Fazaneriji se od 20.30 dalje merita domača Mura in ljubljanska Olimpija v zadnji tekmi 34. kroga PLTS, ki je zelo pomembna predvsem za zmajčke. Lahko črno-beli ustavijo Ljubljančane v boju za naslov?

Odločitev o tem, kdo bo šampion tokratne sezone, je napeta, kot že dolgo ne. Po spodrsljaju Celja, ki je doma odigralo le 2 : 2 s Triglavom, imamo troboj za naslov prvaka, saj lahko Olimpijo in Celje dohiti še Maribor. Stanje pred obračunom Mure in Olimpije je bilo naslednje: Celje 65, Olimpija 65, Maribor 61. Celje ima v zadnjih dveh krogih še gostovanje pri Rudarju, nato pa se bo udarilo doma ravno z Olimpijo, vendar najverjetneje brez najboljšega igralca sezone Mitje Lotriča, ki je po koncu tekme s Kranjčani dobil rdeči karton. Maribor, ki bo čakal na nove spodrsljaje tekmecev, čaka še domači dvoboj z Domžalami in gostovanje v Kidričevem. Olimpija pa bo po gostovanju v Murski Soboti gostila Tabor. 

3c7b5171e714c926f3b245863747c136
Aleš Cipot
Je po prejetem rdečem kartonu sezona za Mitjo Lotriča že končana?

V ta troboj se lahko odločilno vmeša Mura ravno na tokratnem srečanju z Olimpijo in pokvari načrte zeleno-belim ter omogoči lažjo pot predvsem Celjanom. Sobočanom se po osvojitvi pokalne lovorike in uvrstitvi v Evropo ne gre za skoraj nič več, edino morda za to, da na četrtem mestu še ujamejo Aluminij, s katerim se bodo pomerili v nedeljo v Fazaneriji. Največkrat se poudarja, da lahko črno-beli igrajo sproščeno, ampak ta sproščenost se razen na tekmi s Triglavom nikjer drugje ni pokazala kot prednost, saj so nanizali slabe izide (porazi z Bravom, Domžalami in Mariborom ter remi z že izpadlim Rudarjem). Navijači Mure si ne želijo več predvsem takšnega (ne)pristopa, kot je bil v prvem polčasu v Velenju. Glede na ugled kluba si želijo vedno maksimalne angažiranosti, ne glede na to, da srečanja niso več odločilnega pomena za Muro. Bo tokrat pokazala svoj pravi obraz, kot ga skoraj vedno, ko igra z "velikimi"?

olimpija, mura
Aleš Cipot
Kdo od njiju bo spet zadel? Amadej Maroša in Endri Cekici.

Pri Olimpiji manjkata kaznovana Miral Samardžić in Stefan Savić, pri Muri pa poškodovani Staniša Mandić. Dvoboj sodi Andrej Žnidaršič iz Kranja.   

mura olimpija 34.-krog 2020
Kaj zdaj berejo drugi