vestnik

Lendavski košarkarji veterani so igrali v Novem Sadu

Jože Gabor, 1. 4. 2022
KK Lindau Lendava
Srečanje v sklopu projekta Mostovi prijateljstva.
Šport

V sklopu mednarodnega projekta Most prijateljstva so v Novem Sadu v Srbiji organizirali košarkarsko tekmo med veterani Košarkarskega kluba Lindau Lendava in Košarkarskega kluba Veteran Novi Sad. Zmagala je domača ekipa z rezultatom 93:64.

Soorganizator športnega dogodka je bilo Kulturno-turistično društvo Lendava – Novi Sad, ki ima sedež v Lendavi in ga vodi Zlatka Frajzman Pupa. V društvo se vključujejo Srbi, ki živijo v Pomurju, največ jih je iz pokrajine Vojvodina. Tekmo so organizirali na povabilo sekretarja Košarkarske zveze Srbije, nekdanjega poklicnega košarkarja Zlatka Bolića. V okviru projekta so organizirali že različne aktivnosti na glasbenem, likovnem in literarnem področju. Košarkarska tekma je bil drugi skupni dogodek na športnem področju. Lani je na mednarodnem turnirju v judu na povabilo Judo kluba Vojvodina sodeloval tudi Judo klub Lendava, ki je dosegel lepe rezultate. Ob tokratnem obisku so gostitelji Lendavčanom po košarkarski tekmi predstavili znamenitosti mesta Novi Sad ter zvečer srbske jedi in glasbo. Pri organizaciji obiska v Novem Sadu jim je pomagala tudi Občina Lendava.

lendava, košarka
KK Lindau Lendava
Srečanje v sklopu projekta Mostovi prijateljstva.

Čeprav je zmagala domača ekipa s precejšnjo prednostjo, so bili lendavski košarkarji z rezultatom zadovoljni, saj so bili v ekipi Novega Sada tudi nekdanji profesionalni košarkarji, ki so leta 2016 na evropskem prvenstvu v Novem Sadu postali prvaki Evrope v kategoriji 45+. Za KK Lindau Lendava so igrali Vlado Bratkovič, Iztok Feher, Benjamin Gönc, Matej Čeke, Gorazd Horvatič, Dejan Zrna in Aleksander Kekić-Kele. Lendavčani so jih po tekmi povabili na rekreativni turnir, ki bo oktobra v Lendavi. Lani septembra je delegacija mesta Novi Sad na povabilo Kulturno-turističnega društva Lendava – Novi Sad obiskala Lendavo, kjer se je udeležila sklepnih dogodkov Festivala Vinarium ter se srečala s Srbi, ki živijo v Pomurju. 

lendava, košarka
KK Lindau Lendava
Srečanje v sklopu projekta Mostovi prijateljstva.

kk-lindau-lendava, srečanje, novi-sad
KK Lindau Lendava
Srečanje v sklopu projekta Mostovi prijateljstva.

novi-sad košarka veterani