vestnik

Ljutomerčankam se ni izšlo

Miha Šoštarič, 7. 3. 2021
Arhiv ŽOK Ljutomer
Ljutomerčankam se ni izšlo
Šport

V odločilni tekmi za vstop v četrtfinale državnega prvenstva so koprske odbojkarice slavile s 3 : 0.

V Kopru je bila odigrana tretja, odločilna tekma osmine finala državnega prvenstva v odbojki. Luka Koper, kot sedmouvrščena ekipa 1. A lige, je gostila Ljutomer, ki si je osmino finala in boj za 1. A ligo v prihodnji sezoni priigral z drugim mestom v 1. B ligi. Na prvi tekmi v Ljutomeru so slavile Koprčanke (3 : 0), na drugi tekmi v Kopru so bile s 3 : 1 boljše Ljutomerčanke, odločilni dvoboj pa so ponovno s 3 : 0 (20, 15, 19) dobile Primorke, ki tako ostajajo članice 1. A lige tudi v prihodnji sezoni.

Odločilen je bil že začetek prvega niza. Barbara Petek, ena vidnejših igralk ljutomerske ekipe v tej sezoni, je uspešno zaključila napad za vodstvo s 6 : 4, nato pa nerodno doskočila in se poškodovala. Ni se več vrnila na parket, kar je bil velik hendikep za mlado ekipo iz prleške prestolnice. Izkušene Koprčanke so bile v ključnih obdobjih vseh treh nizov dovolj zbrane in izkoristile vsakršno najmanjšo napako nasprotnic, ki bodo tako tudi v prihodnji sezoni nastopale v 1. B ligi.

Ljutomer: Banfi 1, Makoter, Kutnjak, Petek 2, Stavbar 1, Pintarič 6, Sakovič 8, Stanković 3, Ana Kolmanič 10, Anja Kolmanič, Oletič, Mikl (L). Trener: Bojan Novak.

odbojka tekma barbara-petek bojan-novak
Kaj zdaj berejo drugi