vestnik

Ljutomerčanke do devete zaporedne zmage

Miha Šoštarič, 17. 1. 2021
ŽOK Ljutomer
Ljutomerčanke so se razveselile devete zaporedne zmage.
Šport

Veselje pred torkovo tekmo za prvo mesto skazila poškodba Ane Stanković.

Odbojkarice iz Ljutomera nadaljujejo z izvrstnimi predstavami v 1. B državni ligi. Po porazu v uvodnem krogu (17. oktobra 2020) proti Braslovčam v gosteh (2 : 3 v nizih) so nanizale kar devet zaporednih zmag. Včeraj (sobota) so v zaostalem dvoboju 12. kroga v dvorani ŠIC Ljutomer s 3 : 1 (18, -22, 23, 22) premagale tretjeuvrščeni kamniški Calcit Volley II. Ljutomerčanke imajo zdaj na drugem mestu 28 točk, že v torek pa jih čaka v Ljutomeru obračun proti vodilnemu Formisu (30 točk), ki še v tej sezoni ni izgubil. Žal se bo prleška ekipa pod vodstvom Bojana Novaka v dvoboj za prvo mesto na razpredelnici podala brez hrvaške igralke Ane Stanković, ki je poškodbo staknila v začetku četrtega niza sinočnje tekme in s pomočjo soigralk odšepala z igrišča, podrobnejši pregled pa bo pokazal resnost poškodbe.

Dvoboj proti Kamničankam je bil izredno izenačen, razen v prvem nizu, ko so domačinke gostjam oddale 18 točk, pa smo spremljali razburljive končnice nizov. Po dobljenem prvem nizu so Ljutomerčanke v drugem zaostajale z 20 : 14 in 22 : 18, a so se v končnici približale le na točko zaostanka (21 : 22). Napad za izenačenje je Ana Kolmanič zapravila, gostje pa so z nekaj sreče dobile še preostali dve točki za izenačenje na 1 : 1 v nizih.

Večji del tretjega niza sta bili ekipi izenačeni, nazadnje pri izidu 23 : 23, nato pa so gostje naredile dve nepotrebni napaki in domačinkam dovolile, da so prišle do vodstva z 2 : 1 v nizih. V četrtem nizu, pri izidu 4 : 1, je Stankovićeva zaradi poškodbe zapustila parket, zamenjala pa jo je kapetanka Kaja Makoter. Gostje so še uspele izid izenačiti (5 : 5), nato pa domačinke niso več pustile vodstva iz rok. Sara Sakovič, Adela Pintarič, Ana Kolmanič in Barbara Petek so bile nezaustavljive v napadu, prav tako je odlično deloval tudi blok. Ko je Sakovičeva z dobrim napadom priigrala štiri točke naskoka (22 : 18), je bil zmagovalec dvoboja znan.

»Gostje so prišle zelo motivirane, saj so se nam hotele maščevati za poraz na domači tekmi. Tudi me smo bile motivirane in smo si zelo želele zmage. Bila je izjemna tekma, pohvalila bi vse soigralke, da so se uspele zbrati in doseči pomembne tri točke. V torek nas čaka nova tekma in upam, da se bomo ponovno zbrale in borile za zmago,« je dejala domača igralka Monika Banfi.

Ljutomer: Banfi 4, Makoter 2, Kutnjak, Petek 17, Stavbar, Pintarič 8, Sakovič 14, Stanković 5, Ana Kolmanič 15, Anja Kolmanič, Oletič, Mikl (L). Trener: Bojan Novak

žok-ljutomer calcit-volleyball
Kaj zdaj berejo drugi