vestnik

Ljutomerčanke so se maščevale Braslovčankam

Vestnik.si, 14. 11. 2021
Niko Časar
Slika je simbolična.
Šport

Po izgubljenem prvem nizu so varovanke Bojana Novaka prišle do četrte zmage.

Odbojkarice Ljutomera so skromno vstopile v novo sezono 1. B državne lige. Kljub apetitom po mestih, ki vodijo v kvalifikacije za napredovanje v 1. A državno ligo, so prve tri dvoboje izgubile. Dobro delo, za to sezono okrepljene ekipe, se je obrestovalo šele sredi oktobra, ko so Ljutomerčanke v 4. krogu premagale Mozirje in od takrat naprej v prvenstvu ne poznajo poraza. Včerajšnja zmaga s 3 : 1 (-13, 17, 24, 17) proti Braslovčam je četrta v nizu.

Torkov pokalni poraz (0 : 3) proti favorizirani ekipi Nove KBM Branik iz Maribor je očitno pustil nekaj posledic, saj so ljutomerske odbojkarice proti Braslovčankam prvi niz gladko izgubile in dosegle vsega 13 točk. Hladna prha je očitno dobro dela, saj so v nadaljevanju dvoboja gostiteljice pokazale povsem drugačno sliko in na krilih izvrstne Ane Kolmanič, ki je dosegla 21 točk, prišle do pomembne zmage v boju za vrh razpredelnice.

Najbolj zanimiv je bil tretji niz. Gostje so namreč povedle s 23 : 19. Ljutomerčanke se niso predale. Monika Banfi je odlično servirala, Ani Kolmanič pa se je v napadalnih akcijah pridružila še Karmina Sužnik. Po le nekaj minutah igre je na semaforju pisalo 24 : 24. Tudi zadnji dve točki v tem nizu sta pripadli gostiteljicam, ki so dobro igro prenesle tudi v zadnji, četrti niz in se Braslovčankam maščevale za poraz v prvem krogu prvenstva. »Pričakovale smo trdo tekmo. V uvodnem nizu smo podlegle pritisku zmage, kar so nasprotnice izkoristile. V nadaljevanju smo se zbrale in zaigrale kot znamo. Še posebej dobro smo igrale v končnici tretjega niza. Upam, da bomo takšno igro prenesle v nadaljevanje prvenstva,« je dejala Banfijeva. Ljutomerčanke so zdaj na četrtem mestu (12 točk) in za vodilnim Formisom zaostajajo šest točk.

ŽOK Ljutomer: Banfi 5, Šijanec, Horvat, Makoter, Pintarič 8, Stanković 10, Ana Kolmanič 21, Anja Kolmanič, Oletič 9, Sužnik 11, Mikl (L). Trener: Bojan Novak

Ostale pomurske prvoligaške ekipe so v tem tednu zabeležile poraze. Soboška moška vrsta Panvite Pomgrada je v 1. A državni ligi že med tednom klonila v Mariboru z 1 : 3 (22, -21, , -20, -18). Odbojkarji Radencev, pri katerih je blestel povratnik v ekipo Tomaž Horvat (23 točk), so v 1. B državni ligi na domačem parketu z 1 : 3 (18, -18, -13, -23) izgubili proti Žužemberku. Še osmič pa so sklonjenih glav odbojkarski parket zapuščale igralke puconske ekipe Murexin-Kema, ki so v 1. B državni ligi tokrat z 0 : 3 (8, 11, 16) izgubile v Mozirju.

odbojka ljutomer