vestnik

Ljutomerčanke so se maščevale Formisu

Vestnik.si, 25. 1. 2021
Aleš Cipot
ŽOK Ljutomer je Formisu prizadejal prvi poraz v sezoni.
Šport

Po porazu z vodilno ekipo prve B-lige Formisom na domačem parketu (1 : 3) so Ljutomerčanke zbrale dovolj moči, da so se najboljši ekipi lige maščevale. V Hočah so v dvoboju 13. kroga slavile s 3 : 2 (20, -20, -21, 23, 13).

Ljutomerska ekipa ima na drugem mestu 30 točk in za Formisom, ki je tokrat doživel sploh prvi poraz v sezoni, zaostaja štiri točke.
Ljutomerčanke so tudi v Hočah nastopile brez poškodovane Hrvatice Ane Stanković. V prvem nizu so gostje vodile že s 15 : 9, a so jih domačinke najprej ujele ter nato povedle z 18 : 16. Ljutomerčanke se niso predale in z raznovrstno igro v napadu prišle do zmage v prvem nizu. Večji del drugega niza so vodile Hočanke. Imele so vedno nekaj točk naskoka, kar je bilo dovolj, da so prišle do izenačenja. Podobno je bilo tudi v tretjem nizu. Gostje so ves čas lovile domačinke, a so igralke Formisa v končnico krenile s tremi točkami naskoka (19 : 16), kar je bilo dovolj za vodstvo z 2 : 1 v nizih.

žok-sobota, žok-ljutomer, odbojka, ženska-odbojka
Aleš Cipot
ŽOK Ljutomer ostaja na drugem mestu, štiri točke za Hočankami.

Ljutomerčanke so bile v četrtem nizu ves čas točko ali dve v prednosti, kar je napovedovalo razburljivo končnico. Po vodstvu Ljutomera z 21 : 20 je sledilo vodstvo domačink z 22 : 21. V izenačeni končnici si je prva zaključno žogo priigrala ljutomerska ekipa, ki je po napadu Sare Sakovič prišla do izenačenja v nizih na 2 : 2.
Igralke Ljutomera so skrajšani niz pričele po željah in povedle s 5 : 2 in 8 : 3. Domačinke so prišle v končnici le do dveh točk zaostanka (11 : 13), a sta Anja Kolmanič z uspešnim napadom in Barbara Petek z blokom poskrbeli za veselje Ljutomerčank. 
Ljutomer: Banfi 2, Makoter 1, Kutnjak, Petek 13, Stavbar 2, Pintarič 7, Sakovič 18, Kolmanič Ana 17, Rakuša (L), Mikl (L), Oletič. Trener: Bojan Novak.
odbojka formis-hoče žok-ljutomer 2-:-3
Kaj zdaj berejo drugi