vestnik

(FOTO) Ljutomerske odbojkarice premagale Kamničanke

Miha Šoštarič, 3. 11. 2019
Jure Zauneker
Ljutomer, odbojka, ŽOK Ljutomer Calcit
Šport

Druga zaporedna prvenstvena zmaga za varovanke Andreja Tota.

Po sredinem nepričakovanem izpadu iz pokalnega tekmovanja so ljutomerske odbojkarice minulo soboto v 4. krogu 1. B državne lige zabeležile zmago s 3 : 0 (22, 19, 24) proti kamniški ekipi Calcit Volley II. Ljutomerčanke so do druge zaporedne prvenstvene zmage prišle težje, kot kaže rezultat. Kljub temu, da niso izgubile niza, so se pred okrog 100 gledalci v dvorani ŠIC Ljutomer namučile, da so strle odpor mladih Kamničank.

ljutomer, odbojka, žok-ljutomer-calcit
Jure Zauneker
Ljutomer, odbojka, ŽOK Ljutomer Calcit

Že prvi niz je naznanil zanimivo in izenačeno tekmo. Domačinke so povedle s 4 : 0 in 5 : 2, nato pa so z delnim rezultatom 6 : 0 v vodstvo z 8 : 5 prešle gostje. Ljutomerčanke so nato vodile s 14 : 11 in 19 : 15. Kamničanke so znižale na točko zaostanka (19 : 18). Gostiteljice so v končnico niza šle s prednostjo štirih točk (22 : 18), vendar so prednost hitro zapravile, saj so gostje rezultat izenačile (22 : 22). Končnica je pripadla ljutomerskim igralkam, ki so dosegle tri zaporedne točke.

V drugem nizu je bil rezultat nazadnje izenačen na 12. točki, nato pa so domačinke ob bučni podpori s tribun pridno nabirale točke in brez težav strle gostje.

ljutomer, odbojka, žok-ljutomer-calcit
Jure Zauneker
Ljutomer, odbojka, ŽOK Ljutomer Calcit

Izredno izenačen je bil tretji, zadnji niz. Kljub temu, da so gostiteljice že vodile s 15 : 10, 20 : 15 in 24 : 19, se gostje niso predale. Dosegle so pet zaporednih točk in izenačile (24 : 24). Nalet kamniških odbojkaric so domačinke še pravočasno zaustavile in z dvema točkama v pravem trenutku prišle do pomembne zmage.

Ljutomer: Svatina, Makoter 9, Kutnjak 5, Petek 12, Vnuk, Pintarič 9, Sakovič 9, Crvenković 7, Kosi, Rakuša. Trener: Andrej Tot.

Calcit Volley II: Špoljarič, Topič, Lužovec 11, Javornik 3, Boisa 13, Povh, T. Gojak, Zorman 5, Žužek 4, Andrejič, Sitar 3, A. Gojak. Trener: Aljoša Jemec.

Manj uspeha so imele v tem krogu 1. B državne lige puconske odbojkarice, ki so na domačem parketu z 0 : 3 (16, 13, 19) klonile proti Ptujčankam. V naslednjem krogu, ki bo na sporedu 9. novembra 2019, bo Ljutomer gostil Triglav Kranj, Roto-Kema Puconci pa gostuje v Ljubljani pri Krimu.

odbojka ljutomer