vestnik

Nik Lorbek se vrača v Muro, napoveduje, da bo upravičil zaupanje vodstva kluba

Vestnik.si, 24. 7. 2021
NŠ Mura
Nik Lorbek se vrača v Muro.
Šport

Iz Nogometne šole Mura so sporočili, da se v klub vrača vezist Nik Lorbek, ki se je pred dvema letoma preselil v Belgijo k Royale Union Saint Gilloise. Poškodba, ki jo je pred meseci uspešno saniral, kar so pokazali tudi zadnji zdravniški pregledi, mu je preprečila, da bi postal standarden član ekipe.

Lorbek je pred dnevi zapustil Belgijo in se vrača v Mursko Soboto. V dveh letih, ki jih je že preživel pri Muri, je odigral 33 tekem v prvi slovenski ligi, 26 tekem v drugi in devet tekem v Pokalu Slovenije. Dosegel je šest zadetkov. Pogodbo z Muro je podpisal do 31. maja 2024.

»Počutim se lepo sprejeto, domače. Poznam večino ekipe in trenerja, tako da ne bom imel problemov z vključitvijo v način dela. Imel sem dosti problemov s poškodbo, ampak zdaj sem zdrav, dobro pripravljen in upam, da hitro ujamem tekmovalen ritem tekem in formo. Rad bi se še enkrat zahvalil vodstvu kluba. Že drugič so mi zaupali po težkem obdobju moje kariere in pripravljen sem na borbo, da upravičim to zaupanje. Vse, kar je bilo, je zgodovina, pred mano je novo dokazovanje in novi cilji. Enkrat Mura, vedno Mura,« se je odzval Lorbek.

Športni direktor kluba Denis Rajbar pa je dodal: »Vesel sem, da je Nik ponovno z nami. Dogovor smo dosegli zelo hitro, saj je bila želja po ponovnem sodelovanju obojestranska. Verjamem, da se bo Nik hitro vklopil v okolje, ki ga zelo dobro pozna. Takšne nogometaše, ki takoj pokažejo željo, da bi igrali v Muri, nedvomno potrebujemo. Verjamem, da je pred nami uspešna zgodba«.

nš-mura nik-lorbek okrepitev