vestnik

Magic Look osvojil Jesenski kriterij

Vestnik.si, 21. 10. 2021
Tomo Köleš
Kasaške dirke.
Šport

Ljubljanske Stožice so bile prizorišče predzadnjih letošnjih kasaških dirk na slovenskih hipodromih. V ospredju je bila rejska dirka Jesenski kriterij, v kateri se je merilo šest slovenskih kasačev.

Zmagal je Magic Look iz hleva Sagajevih iz Ključarovcev, tokrat na vajetih Andreja Marinška iz Komende. Magic Look je dosegel kilometrski čas 1:16,9. Uspeh ljutomerskega kluba je v tej rejski dirki dopolnil Fjori s Sašem Seršenom iz Veržeja z drugim mestom (1:17,0).

Vito Šadl iz Veržeja je v Ljubljani do zmag popeljal Djanga v konkurenci 3- do 14-letnih kasačev z zaslužkom do 1.500 evrov ter Eliso Gali med francoskimi kobilami.

Janko Sagaj iz Ključarovcev, najboljši slovenski voznik kasačev tudi v tem letu, je v dirki 3- do 5-letnih kasačev z zaslužkom do 600 evrov zmagal s konjem Victory Soul man. Sagaj je v letošnjem letu na slovenskih in tujih hipodromih s svojimi konji dosegel že 20 zmag. Med drugim je na hipodromu v Stožicah konkurenco premagal z Mauglijem, ki je na 2.400 metrov dolgi stezi dosegel izvrsten kilometrski čas 1:15,8.

Stožice je z osmo zmago v sezoni zapustil tudi Take me home, ki je v lasti Zvonka Osterca iz Križevcev pri Ljutomeru. Take me home je na vajetih italijanskega voznika Paola Scamardelle dobil mednarodno dirko.

osebni arhiv
Janko Sagaj.
kasaške-dirke stožice magic look
Kaj zdaj berejo drugi