vestnik

Marko Roginić zapušča Nafto

Tomo Köleš, 8. 1. 2019
Aleš Cipot/fotolens.si
Marko Roginić je v svoji prvi sezoni pri Nafti postal kralj strelcev druge lige z 21 zadetki.
Šport

Lendavska Nafta, ki se pred začetkom nadaljevanja sezone v drugi ligi želi okrepiti po ne preveč uspešni jeseni, bo doživela hud udarec, saj je svoj odhod najavil napadalec Marko Roginić.

Potem ko sta med igralci doslej pogodbi podaljšala branilec Žiga Živko in vratar Florijan Raduha, bo sedajNafta najverjetneje ostala brez enega svojih adutov. Njene vrste namreč zapušča napadalec Marko Roginić, ki ga je lani snubila tudi Mura. Leta 1995 rojeni Hrvat je lendavski klub okrepil konec januarja 2017 in ob enakem času dve leti pozneje bo predvidoma tudi odšel. To se bo uradno zgodilo v prestopnem roku.


Pogodba med lendavskim drugoligašem in Roginićem bo prekinjena sporazumno, saj »klub pri nadaljnji karieri ne želi ovirati nobenega igralca«, je povedal medijski predstavnik Nafte 1903 Igor Magdič. »Marko Roginić si je zaželel novih izzivov in se bo preselil na Poljsko, kjer bo zaigral za enega izmed tamkajšnjih drugoligašev. Kot je dejal, v Lendavi ne vidi več svoje priložnosti, nogometni klub pa mu pri prestopu v tujino ne želi povzročati težav.« Roginič je morebitnega novega delodajalca našel s pomočjo svojega menedžerja, neuradno naj bi bili na Poljskem zanj zainteresirani, a bodo seveda morali najprej izpolniti pogoje Nafte 1903, predvsem kar se tiče odškodnine, ki naj bi bila sprejemljiva za obe strani.

813146020a2fc6332495a4c1c6e49514
Aleš Cipot
V tej sezoni je za Nafto dosegel 6 zadetkov, vendar je bil ob začetku huje poškodovan.

Roginić je v 17 krogih aktualnega prvenstva za Nafto 1903 odigral 13 srečanj, v pokalu Slovenije pa le eno, saj je bil na začetku sezone poškodovan. V prvenstvu je dosegel 6 zadetkov, njegova vrednost pa je ocenjena na 175 tisočakov. Roginić je bil v dresu Nafte 1903 lani v družbi z Žigo Živkom in Vedranom Vinkom izbran v najboljšo enajsterico po mnenju sindikata nogometnih igralcev. V svoji prvi sezoni pri Nafti je bil namreč najboljši strelec druge lige z 21 zadetki.


nogomet Nafta 1903 prestop Marko Roginić poljska 2019
Kaj zdaj berejo drugi